Μ. Χατζηγιαννάκης: Θρίαμβος η απόφαση 1690/2020 του Συμβουλίου της Επικρατείας για την προστασία του βουνού της Σκύρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Χατζηγιαννάκης: Θρίαμβος η απόφαση 1690/2020 του Συμβουλίου της Επικρατείας για την προστασία του βουνού της Σκύρου

Kαθαρογράφηκε η απόφαση 1690/2020 του Συμβουλίου της Επικρατείας

Μ. Χατζηγιαννάκης:Kαθαρογράφηκε η απόφαση 1690/2020 του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία αποτελεί έναν θρίαμβο για την προστασία του βουνού της Σκύρου

Όπως ακριβώς αναφέρει στο σκεπτικό της «λόγω του εξαιρετικά μεγάλου αριθμού ατόμων του μαυροπετρίτη στη Σκύρο και της παγκόσμιας σημασίας της τοπικής αποικίας του, νομίμως ελήφθησαν μέτρα προστασίας του είδους στην περιοχή τροφοληψίας του, όπως η απαγόρευση εγκατάστασης και λειτουργίας αιολικών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία θεσπίσθηκε προκειμένου να αποτραπούν, μέχρι την έκδοση του π.δ. προστασίας, η διατάραξη της “οικολογικής ακεραιότητας” του τόπου “σε ό,τι αφορά στην υποστήριξη του είδους” και η “δυνητική απειλή” για τη βιοποικιλότητα της Σκύρου και την οικολογική ακεραιότητα της περιοχής του όρους Κόχυλα».
Αvant qu’il ne soit trop tard (πριν είναι πολύ αργά) λέει η αφίσα στο μετρό του Παρισιού για την προστασία του Κόχυλα στο πλαίσιο καμπάνιας για τα αιολικά πάρκα στα ελληνικά βουνά και σήμερα με το σκεπτικό της απόφασης του ΣτΕ υπέρ της προστασίας του βουνού σημειώθηκε μία ιστορικής σημασίας νίκη, καθώς στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα απέναντι στις ορέξεις των μεγαλοεπενδυτών.
Ο αγώνας ενάντια στο γιγαντιαίο αιολικό πάρκο στη Σκύρο και ενάντια στις αποφάσεις ερήμην της τοπικής κοινωνίας, συνεχίζεται “πριν είναι πολύ αργά”.
Βήμα βήμα θα τα καταφέρουμε, αναφέρει ο βουλευτής του Σύριζα Εύβοιας, Μίλτος Χατζηγιαννάκης.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr