Μαρίνος: Επικίνδυνη η κατάσταση του οδικού  δικτύου στη  Β. Εύβοια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρίνος: Επικίνδυνη η κατάσταση του οδικού δικτύου στη Β. Εύβοια

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών

Το οδικό ξεπερασμένο από χρόνια οδικό δίκτυο που ενώνει τη Β. Εύβοια με την Κεντρική Εύβοια για μεγάλο χρονικό διάστημα είναι ακατάλληλο, επικίνδυνο και προκαλεί σοβαρά προβλήματα στα διερχόμενα οχήματα.

Από τη μια πλευρά, στον οδικό άξονα, Ιστιαίας – Αρτεμισίου – Βασιλικών  η γέφυρα στο ύψος των Γουβών καταστράφηκε περίπου τρία χρόνια πριν στην κακοκαιρία του Δεκεμβρίου του 2019. Από τότε δεν έχει κατασκευασθεί νέα, με αποτέλεσμα τα οχήματα να αναγκάζονται να διέρχονται μέσω της κοίτης του ποταμού για τη διέλευση τους ή μέσω παρακαμπτήριας οδού που διανοίχθηκε, η οποία έχει μεγάλες κλίσεις και είναι χωματόδρομος σε άσχημη κατάσταση.

Από την άλλη πλευρά, στο δίκτυο Ιστιαία – Βουτάς – Ροβιές, έχουν ξεκινήσει εργασίες επιδιόρθωσης στο ακατάλληλο και επικίνδυνο οδικό δίκτυο σε 6-7 σημεία, τα οποία έχουν σκαφτεί και επιχωματωθεί, χωρίς ωστόσο να έχει ολοκληρωθεί κάποιο τμήμα του δρόμου με αποτέλεσμα η διέλευση να γίνεται δοκιμασία, χωρίς κανένα μέτρο ασφαλείας. Έχουν σημειωθεί και 2 περιπτώσεις τροχαίων πάνω σε υπό κατασκευή τμήμα του οδοστρώματος χωρίς άσφαλτο. Επί της ουσίας σε αυτή τη φάση το μεγαλύτερο κομμάτι της διαδρομής είναι χωματόδρομος.

Η επικινδυνότητα της μετακίνησης για τους κατοίκους και ταξιδιώτες και η καταπόνηση των οχημάτων είναι πολύ μεγάλη, ειδικά τους Καλοκαιρινούς μήνες που πολλαπλασιάζεται η κίνηση των οχημάτων λόγο τουριστικής περιόδου.

Με ευθύνη της κυβέρνησης και των προηγούμενων κυβερνήσεων είναι εμφανής η χρόνια απαξίωση των υποδομών και πιο συγκεκριμένα του οδικού δικτύου της περιοχής που έχουν διαμορφώσει βασανιστικές συνθήκες που εγκυμονούν μεγάλους κινδύνους για ατυχήματα, εν έτη 2021.

Τα έργα που επιβάλλεται να πραγματοποιηθούν έχουν επείγοντα  χαρακτήρα.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός, τι μέτρα προβλέπεται να παρθούν ώστε άμεσα να ολοκληρωθεί το δίκτυο Ιστιαίας – Βουτά – Ροβιές, καθώς επίσης και για την άμεση συνέχιση και ολοκλήρωση των εργασιών για την αποκατάσταση της γέφυρας στην περιοχή των Γουβών και για την αποκατάσταση του δικτύου Ιστιαία – Αρτεμίσο – Βασιλικά.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr