ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρκόπουλος: Για αναμέτρηση για τα σκουπίδια στην Στερεά κάνει λόγο ο υποψήφιος Περιφερειάρχης

Η περιβαλλοντική καταστροφή που προκύπτει από αυτή την ανεπάρκεια δυστυχώς θα βαρύνει πολλές γενιές πολιτών" αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ο κος Μαρκόπουλος.
Μαρκόπουλος: Για αναμέτρηση για τα σκουπίδια στην Στερεά κάνει λόγο ο υποψήφιος Περιφερειάρχης

Για αναμέτρηση για τα σκουπίδια στην Στερεά Ελλάδα μιλά ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας και πρώην υπουργός Κώστας Μαρκόπουλος τονίζοντας πως  η περιφέρεια Στερεάς είναι άφαντη και ανεπαρκής ενώ Περιφερειάρχης κ. Σπανός κρύβεται μπροστά στο διογκούμενο πρόβλημα των σκουπιδιών της Εύβοιας.

“Η άρνηση των Δήμων Θήβας, Αλιάρτου, Λοκρών και Τανάγρας να δεχτούν τα σκουπίδια της Εύβοιας και ιδιαίτερα της Χαλκίδας, αναμφίβολα εκφράζει την αγωνία τους ότι αυτό θα διαιωνισθεί. Η ανακοίνωση του ΦΟΔΣΑ ότι δεν θα υλοποιήσει την υπουργική απόφαση δείχνει να είναι λογική. Αυτό που είναι παράλογο στον σχεδιασμό της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, η οποία ενώ προσποιείται για μεγάλα επιτεύγματα απορρόφησης Ευρωπαϊκών και κρατικών χρημάτων, έχει απολύτως αποτύχει στην διαχείριση των απορριμμάτων έχοντας αφήσει την Εύβοια που είναι ο μεγαλύτερος νομός της Στερεάς χωρίς να την απαλλάξει από το βάρος των σκουπιδιών.

Βεβαίως ο ΦΟΔΣΑ και οι αδικημένοι Δήμοι που καλούνται να δεχθούν σκουπίδια που δεν τους ανήκουν, «πληρώνουν» την ανοχή και την εμπιστοσύνη που επέδειξαν στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στην κυβέρνηση και στον Δήμο Χαλκιδέων. Δυστυχώς και στον τομέα της ανακύκλωσης των απορριμμάτων και της διαλογής τους καθώς και της εκμετάλλευσης τους προς παραγωγή ενέργειας αλλά και της εξαφάνισης των παράνομων ΧΥΤΑ η Στερεά Ελλάδα είναι ουραγός στο σύνολο της χώρας.

Η περιβαλλοντική καταστροφή που προκύπτει από αυτή την ανεπάρκεια δυστυχώς θα βαρύνει πολλές γενιές πολιτών” αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ο κος Μαρκόπουλος.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ