ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετεωρολογικός Σταθμός στο Κ.Κ. Τρικάλων με πρωτοβουλία της γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής – Τι δήλωσε η Σοφία Νικολάου

Πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής για την εκπαίδευση κρατουμένων σε ρομποτικές και μηχανικές κατασκευές
Μετεωρολογικός Σταθμός στο Κ.Κ. Τρικάλων με πρωτοβουλία της γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής – Τι δήλωσε η Σοφία Νικολάου

Μια σημαντική πρωτοβουλία για την ενίσχυση της εκπαιδευτικής διαδικασίας των κρατουμένων στα Καταστήματα Κράτησης, υλοποιεί η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής.

Πρόκειται για τη δημιουργία Μετεωρολογικού Σταθμού εντός του Καταστήματος Κράτησης Τρικάλων, όπου ομάδες κρατουμένων μπορούν να εκπαιδευτούν για 30 ώρες, δημιουργώντας ως μαθησιακό αποτέλεσμα έναν λειτουργικό μετεωρολογικό σταθμό.

Ταυτόχρονα έχουν τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν πάνω σε ρομποτικές και μηχανικές κατασκευές, διευρύνοντας τις γνώσεις τους.

Η δράση αυτή είναι υψίστης εκπαιδευτικής αξίας, καθώς αποσκοπεί στην απόκτηση της κατάλληλης εκπαίδευσης και επαγγελματικών δεξιοτήτων προκειμένου να δοθούν στους κρατούμενους νέες ευκαιρίες επανένταξης στην κοινωνία.

Βασική επιδίωξη της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, παραμένει η διαρκής εκπαίδευση των κρατουμένων με σκοπό και την αποτελεσματικότερη επανένταξη των αποφυλακισθέντων.

Η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου δήλωσε: «Χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί υλοποιούνται δράσεις της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής που στόχο έχουν να δώσουν διεξόδους στους κρατούμενους, κατά τη διάρκεια έκτισης της ποινής τους αλλά και μετά την αποφυλάκισή τους.
Η δημιουργία Μετεωρολογικού Σταθμού στο Κατάστημα Κράτησης Τρικάλων για την εκπαίδευση κρατουμένων καθώς και μια σειρά από πρωτοβουλίες για να αποκτήσουν γνώσεις πάνω σε ρομποτικές και μηχανικές κατασκευές, είναι ύψιστης εκπαιδευτικής αξίας.
Εδραία αντίληψη της σωφρονιστικής μας πολιτικής είναι να παράσχουμε πρακτική εμπειρία και ενασχόληση στους κρατούμενους με εναλλακτικές παιδαγωγικές προσεγγίσεις.
Γιατί όλοι οι άνθρωποι αξίζουν μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ