SPANOS_2023
Χατζηγιαννάκης: Η κυβέρνηση της ΝΔ βυθίζει την ελληνική κοινωνία στην ανασφάλεια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηγιαννάκης: Η κυβέρνηση της ΝΔ βυθίζει την ελληνική κοινωνία στην ανασφάλεια

Συνέντευξη στο ενημερωτικό site otherrecordnewsgr έδωσε ο Βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μιλτιάδης Χατζηγιαννάκης στην οποία αναφέρεθηκε στα καθήκοντά του ως βουλευτής, την κυβέρνηση ΝΔ αλλά και τις επόμενες εκλογές και το ενδεχόμενο να είναι ξανά υποψήφιος. 

Συνέντευξη στο ενημερωτικό site otherrecordnewsgr έδωσε ο Βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μιλτιάδης Χατζηγιαννάκης στην οποία αναφέρεθηκε στα καθήκοντά του ως βουλευτής, την κυβέρνηση ΝΔ αλλά και τις επόμενες εκλογές και το ενδεχόμενο να είναι ξανά υποψήφιος. 

Τι κάνει ένας βουλευτής όταν δεν είναι βουλευτής: Ελεύθερος χρόνος, ψυχαγωγία, ενασχόληση εκτός εργασίας και βουλής;

Τα ωράρια είναι πραγματικά πολύ δύσκολα και ο ελεύθερος χρόνος είναι ελάχιστος. Για το μόνο που προσπαθώ να ξεκλέψω λίγο χρόνο είναι να πηγαίνω για ποδόσφαιρο μία φορά την εβδομάδα με τους παλιούς μου συμμαθητές. Το κρατάμε 25 χρόνια το “έθιμο”, είναι ένας τρόπος να “γεμίζω” τις μπαταρίες μου. Παράλληλα, είμαι fun του κινηματογράφου, ωστόσο η συνήθεια αυτή έχει κάπως ξεχαστεί εδώ και δύο χρόνια λόγω πανδημίας.

Με τους ρυθμούς της καθημερινότητας είναι πολύ δύσκολο κάποιος να αντέξει ψυχολογικά αν δεν βρίσκει λίγο χρόνο για τον εαυτό του. Είναι πολύ σημαντικό για όλες και όλους μας, έστω και για λίγα λεπτά μέσα στην εβδομάδα το μυαλό μας να ξεφεύγει από τα άγχη της ρουτίνας, είτε με ένα βιβλίο είτε με κάποιο άθλημα. Ο,τιδήποτε μας ευχαριστεί.

 

Ακούμε από διάφορα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑΠΣ στον δημόσιο λόγο να τονίζουν την ανάγκη δημιουργίας μια προοδευτικής κυβέρνησης με Πρωθυπουργό τον κο. Αλ. Τσίπρα. Πως θα καταφέρετε κατά την γνώμη σας να επιτύχετε αυτό το εγχείρημα;

Η κοινωνία θα το καταφέρει γιατί εκείνη καθορίζει τις εξελίξεις μέσω των εκλογών και η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αποτελεί βασική προϋπόθεση για την προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου. Η ετυμηγορία των πολιτών θα δώσει το σημείο εκκίνησης της προοδευτικής διακυβέρνησης σε κάθε κόμμα και από αυτό το σημείο θα κληθούν όλα τα κόμματα να αναλάβουν τις ευθύνες τους προς όφελος της κοινωνικής πλειοψηφίας και όχι της μικροπολιτικής επιβίωσης.

 

Η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης του κου. Κυριάκου Μητσοτάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ πολλοί θεωρούν ότι έχει ως στόχο την συσπείρωση των ψηφοφόρων του κόμματος απέναντι στην διαφαινόμενη εκλογική άνοδο του Κινήματος Αλλαγής. Σας αγχώνει“ αυτή η άνοδος;

Ο ΣΥΡΙΖΑ–Προοδευτική Συμμαχία καταγράφοντας εδώ και πολλούς μήνες το χάος που επικρατεί στην κοινωνία, από την πανδημία και την ακρίβεια μέχρι την ανικανότητα στη διαχείριση σε χιόνια, πυρκαγιές,πλημμύρες και μέχρι τη συνεχή αδιαφανή διασπάθιση δημοσίου χρήματος, είχε την πολιτική και θεσμική υποχρέωση να προειδοποιήσει ότι η χώρα βαδίζει σε εντελώς λάθος μονοπάτι. Η ανικανότητα της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη δεν πρέπει να μετατραπούν σε αδιέξοδα για την χώρα μας. Η πρόταση δυσπιστίας ήταν μία υποχρέωση απέναντι στην κοινωνία. Υπάρχει και άλλος δρόμος, προοδευτικός και δημοκρατικός, ένας δρόμος που έχει ανάγκη η χώρα μας επειγόντως και αυτός ακριβώς ήταν ο λόγος της πρότασης μομφής.

Σε ό,τι αφορά τη διαφαινόμενη εκλογική άνοδο του ΚΙΝΑΛ, έχω ξαναπεί ότι δεν αντιμετωπίζουμε τις άλλες προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις της χώρας ως αντιπάλους, δεν τους βλέπουμε ανταγωνιστικά, ως εκ τούτου λοιπόν όχι, δεν τίθεται ζήτημα “άγχους”. Στον προοδευτικό χώρο δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή η πολυτέλεια παρά για ένα και μοναδικό μέτωπο, αυτό απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, απέναντι σε μια κυβέρνηση που βυθίζει την ελληνική κοινωνία στην ανασφάλεια, είτε πρόκειται για την πανδημία, είτε για την ακρίβεια που καλπάζει, είτε για την αντίμετωπιση των φυσικών καταστροφών.

 

Η κυβέρνηση παρά το γεγονός ότι οι πανδημικοί δείκτες (κρούσματα, θάνατοι, διασωληνωμένοι) παραμένουν σε σταθερά υψηλά επίπεδα αποφάσισε την χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων. Πως κρίνετε αυτή την κίνηση και γενικότερα την διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση της ΝΔ;

Η χώρα μας, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες χώρες του λεγόμενου δυτικού κόσμου, συνεχίζει δυστυχώς να έχει δυσανάλογα πολλούς θανάτους καθημερινά. Την ίδια στιγμή, παρότι η κυβέρνηση, δια στόματος πότε του κ. Μητσοτάκη και πότε προβεβλημένων υπουργών του, έχει κηρύξει το τέλος της πανδημίας 5-6 φορές μέχρι σήμερα, ζούμε τον χειμώνα με τις μεγαλύτερες ανθρώπινες απώλειες. Μέρα με τη μέρα έχουμε από 80-110 νεκρούς. Είναι αδιανόητο ότι η κυβέρνηση προσποιείται πως δεν τρέχει τίποτα και ανοίγει τα πάντα, χωρίς παράλληλη στήριξη της αντιμετώπισης για την Covid -19. Έστω και τώρα, 2 χρόνια μετά από την έναρξη της πανδημίας, η κυβέρνηση οφείλει να ενισχύσει το ΕΣΥ, να επιταχύνει με σωστό τρόπο τους εμβολιασμούς, να πάρει μέτρα στα ΜΜΜ, να αλλάξει τα πρωτόκολλα στα σχολειά μας. Πρέπει να κάνουν έστω και τώρα αυτά που έχουν κάνει οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες, γιατί διαφορετικά πάλι θα μας λένε να μην κάνουμε Απόκριες και να μην κάνουμε Πάσχα, προκειμένου το καλοκαίρι να ανοίξει ο τουρισμός.

 

Στις πολλαπλές εκλογικές αναμετρήσεις – 2023-2024 –θα είστε σταθερά στην Εκλογική Περιφέρειας της Εύβοιας;

Πριν δυόμισι χρόνια οι συμπολίτες μου στην Εύβοια με τίμησαν με την ψήφο τους για να τους εκπροσωπώ στη Βουλή και προσπαθώ όσο το δυνατόν να παλεύω για το καλό του τόπου μας, για το καλό της Εύβοιας. Δεν υπάρχει καμία άλλη σκέψη. Σκοπός μου είναι, όπως έχω πει πολλές φορές μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού, να μη φύγει κανένα νέο παιδί από την Εύβοια επειδή δεν έχει ελπίδα. Για αυτήν την ελπίδα της νέας γενιάς εργάζομαι καθημερινά. Πρέπει επιτέλους μετά από χρόνια η Εύβοια να βρει την ελπίδα της, η νέα γενιά να βρει τα πατήματά της, ώστε να παλέψουμε όλοι μαζί γι’ αυτήν την καταπληκτική ποιότητα ζωής,που θα μπορούσαμε πράγματι να έχουμε σε ένα μαγευτικό αλλά πληγωμένο μέρος, αλλά η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη την έχει καταντήσει ανέκδοτο.

 

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr