ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μίλτος Χατζηγιαννάκης για ΜΕΘ: Να διερευνηθούν από τη δικαιοσύνη οι καταγγελίες πολιτών και συνδικαλιστών γιατρών

Μ. Χατζηγιαννάκης: Αφού στη ΝΔ υπολογίζουν και τις ΜΕΘ των ιδιωτικών νοσοκομείων, πόσοι είναι εκεί διασωληνωμένοι και έχουμε σήμερα 100 και πλέον ανθρώπους εκτός ΜΕΘ;
Μίλτος Χατζηγιαννάκης για ΜΕΘ: Να διερευνηθούν από τη δικαιοσύνη οι καταγγελίες πολιτών και συνδικαλιστών γιατρών

Να διερευνηθούν από τη δικαιοσύνη οι καταγγελίες πολιτών και συνδικαλιστών γιατρών που αφορούν την κατάσταση που επικρατεί στις ΜΕΘ των δημόσιων νοσοκομείων ζήτησε ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης, καλεσμένος στο Open και την εκπομπή “Ώρα Ελλάδος”.

Ο βουλευτής Ευβοίας και αναπλ. τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, χαρακτήρισε άστοχη -αν όχι επικίνδυνη- την πρόσφατη τοποθέτηση του Πρωθυπουργού στη βουλή ότι η θνητότητα των ασθενών παραμένει ίδια εντός και εκτός Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και πρόσθεσε ότι, με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ, το να μπορούν όλοι οι ασθενείς που το χρειάζονται να έχουν κρεβάτι ΜΕΘ δεν είναι δυστυχώς αυτονόητο.

Όπως επεσήμανε ο Μ. Χατζηγιαννάκης, το περιστατικό με τον ασθενή, που κατά σύμπτωση και μετά από αναμονή πέντε ημερών βρήκε κλίνη ΜΕΘ ακριβώς μετά την καταγγελία της συζύγου του στα ΜΜΕ, είναι ενδεικτικό του τρόπου που λειτουργούν τα πράγματα στην Ελλάδα, προσθέτοντας ότι σε μία κανονική χώρα δεν θα χρειαζόντουσαν δημοσιογράφοι και κανάλια για να βρεθεί κρεβάτι.

Το μείζον πρόβλημα σήμερα, συνέχισε, είναι ότι υπάρχουν συμπολίτες μας που νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ, τονίζοντας ότι το σύνολο των καταγγελιών πρέπει να διερευνηθεί άμεσα από το Υπουργείο Υγείας και τη Δικαιοσύνη. “Δεν είναι δυνατόν να λέτε ότι οι άνθρωποι εκτός ΜΕΘ δεν κινδυνεύουν το ίδιο με τους συμπολίτες μας που νοσηλεύονται σε κρεβάτια ΜΕΘ, τότε να τις καταργήσουμε τελείως”, υποστήριξε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας τον ισχυρισμό της κυβέρνησης ότι οι ΜΕΘ των ιδιωτικών νοσοκομείων συμμετέχουν στην εθνική προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας, ο βουλευτής Ευβοίας διερωτήθηκε, εφόσον ισχύει κάτι τέτοιο, πόσοι διασωληνωμένοι νοσηλεύονται σε μονάδες ιδιωτικών νοσοκομείων και ταυτόχρονα 100 και πλέον διασωληνωμένοι βρίσκονται εκτός ΜΕΘ. “Πρέπει επιτέλους η κυβέρνηση να σοβαρευτεί”, κατέληξε.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ