Μίνα Γκάγκα: Πότε έρχεται στην Ελλάδα η θεραπεία με τα μονοκλωνικά – Πόσο θα κοστίζει
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μίνα Γκάγκα: Πότε έρχεται στην Ελλάδα η θεραπεία με τα μονοκλωνικά – Πόσο θα κοστίζει

«Εκτός από τα μονοκλωνικά που παίρνουν τον δρόμο τους, έχουμε και νέα φάρμακα κατά του covid» αποκάλυψε η κα Γκάγκα

Αισιοδοξία της για τον τερματισμό της πανδημίας με την πρόσφατη θετική εισήγηση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων για τη χορήγηση της τρίτης δόσης του εμβολίου στον γενικό πληθυσμό και τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα στις μελέτες που σχετίζονται με την παραγωγή φαρμάκων κατά του κορονοϊού εξέφρασε η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα.

Οπως ανέφερε η κα Γκάγκα στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 «έχουμε καλά νέα στο θέμα των φαρμάκων. Εκτός από τα μονοκλωνικά που παίρνουν τον δρόμο τους, έχουμε και νέα φάρμακα κατά του covid. Είναι σε φάση μελέτης αλλά τα αποτελέσματα είναι πάρα πολύ ενθαρρυντικά. Άρα θα έχουμε μέσα θεραπευτικά στα χέρια μας, ανέφερε. Πιστεύω», πρόσθεσε, «ότι ως το τέλος του χρόνου θα έχουν οριοθετηθεί οι εγκρίσεις σε όλα».

Σε ό,τι αφορά τη δαπάνη τους, η κ Γκάγκα τόνισε ότι φυσικά θα καλύπτεται και για αυτά τα φάρμακα, όπως συμβαίνει γενικά με τα ακριβά φάρμακα σαν και αυτό αν σκεφτεί κανείς ότι μία δόση κοστίζει 2.000 ευρώ.

Σχετικά με την χορήγηση τρίτης δόσης εμβολίου, διαβεβαίωσε για την επάρκεια κάλυψης. Δηλαδή, όπως είπε, «το ότι έχουμε 10 εκατ. πολίτες και έχουμε εμβόλια για 10 εκατ. πολίτες και αυτό είναι μια πολύ μεγάλη ασφάλεια σε ένα ποσοστό 90% τουλάχιστον. Και αν χρειαστεί και 3η δόση, μπορούμε να την έχουμε για όλον τον πληθυσμό της Ελλάδας. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός είπε ότι θα ήταν καλό να χορηγηθεί σε όλο τον πληθυσμό. Είμαστε κοντά σε αυτό και συντασσόμαστε».

Η υπουργός διέψευσε τέλος τα στοιχεία που μας κατατάσσουν στις υψηλότερες θέσεις της Ευρώπης σε αναλογία θανάτων ανά εκατομμύριο πληθυσμού. «Αν δούμε συνολικά τον αριθμό των θανάτων», ανέφερε, «είμαστε πιθανόν στις πέντε χαμηλότερες στην Ευρώπη. Σε συνολικό αριθμό θανάτων είμαστε στις πέντε καλύτερες (χαμηλότερες) χώρες της Ευρώπης».

 

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr