Μητσοτάκης: Αυτοί είναι οι 3 τομείς που χρειαζόμαστε δουλειά
ΑΠΟΨΕΙΣ

Μητσοτάκης: Αυτοί είναι οι 3 τομείς που χρειαζόμαστε δουλειά

Για τους τομείς που η κυβέρνηση πρέπει να δουλέψει περισσότερο μίλησε στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Μια «διαφορετική» από τις συνηθισμένες συνέντευξη παραχώρησε στη Ναταλία Γερμανού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός μίλησε μεταξύ άλλων για τη γνώμη του για την τραπ, χωρίς βέβαια να την κατονομάσει, ενώ αναφέρθηκε και στη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά «Σασμός».

Ο πρωθυπουργός μίλησε για την ανάρτηση που έκανε για την αδερφή του τονίζοντας «Ο λόγος που επέλεξα να δημοσιοποιήσω την ιστορία της, είναι για να αναδείξω τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης. Εδώ και ένα χρόνο μετά το θάνατο της Φώφης Γεννηματά, αποφασίσαμε να δρομολογήσουμε μεγάλο πρόγραμμα προληπτικών εξετάσεων».

Ερωτώμενος για τις γυναικοκτονίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σημείωσε: «Είναι ένα σύνολο πρωτοβουλιών για να αντιμετωπίσουμε ένα πρόβλημα που πάντα υπήρχε. Απλά τα τελευταία χρόνια οι γυναίκες έχουν το θάρρος να καταγγέλλουν. Αυτά πάντα συνέβαιναν. Οι γυναίκες έχουν το θάρρος και τη δύναμη να τα καταγγέλλουν και εμπιστεύονται περισσότερο το κράτος, ότι αν πάνε να κάνουν καταγγελία δεν θα της στείλουν πίσω. Θα έχουμε στα χέρια μας και την εφαρμογή Panic Button. Χωρίς να καταλάβει κανείς οτιδήποτε θα παρεμβαίνει άμεσα η Αστυνομία. Πολλές φορές οι γυναίκες συγχωρούν άντρες, και κάνουν ανεκτές συμπεριφορές ανδρών. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για κακοποιητικές συμπεριφορές. Έχουμε κάνει όλα τα αδικήματα αυτά να έχουν πιο αυστηρές ποινές. Ενοχλούμαι μερικές φορές που υπάρχουν κάποια είδη μουσικής που την ακούν οι νέοι. Η γλώσσα που χρησιμοποιούν για τις γυναίκες είναι απαράδεκτη. Λες και είναι αντικείμενα για σεξουαλική εκμετάλλευση. Δεν θα βάλουμε ποτέ περιορισμούς στην ελευθερία της έκφρασης, αλλά δεν είναι αυτό το πρότυπο που πρέπει να έχουν τα νέα αγόρια για τα κορίτσια».

Για την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκαθάρισε ότι τα παιδιά είναι ασφαλή και συνέχισε: «Το πρώτο μέλημά μας είναι αυτό. Είναι δύσκολη υπόθεση και εγείρονται πολλά ερωτήματα. Μην προκαταλάβουμε τις έρευνες. Όμως είχαμε αρκετά δεδομένα για να αλλάξουμε το ΔΣ. Μας ενδιαφέρει να δούμε και τι έγινε στα οικονομικά. Διαχειρίστηκαν μεγάλα ποσά χρήματος από ιδιωτικές δωρεές. Και στη συνέχεια να δούμε πως πρέπει να διοικηθεί η δομή, με σκοπό να είναι λιγότερα παιδιά στις δομές. Από ένα σημείο και πέρα αναπαράγονται στερεότυπα γιατί το να έχουν παιδιά συντηρεί και τις δομές».

Για τρεις τομείς που η κυβέρνηση χρειάζεται να κάνει περισσότερη δουλειά, μίλησε ο πρωθυπουργός. «Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε ακόμα στην Υγεία. Το ΕΣΥ δοκιμάστηκε, μετά την πανδημία υπήρχε κούραση, εξάντληση. Ξεκινώντας από την πρόληψη. Υγιεινή διατροφή, άσκηση, πολιτικές κατά του καπνίσματος, του αλκοόλ για να έχουμε πιο υγιή πληθυσμό. Το νέο ΕΣΥ θα ήθελα να αποτελεί κεντρική προτεραιότητα αν οι πολίτες μας εμπιστευθούν ξανά.

Η Δικαιοσύνη που καθυστερεί και δεν υπάρχει η ταχύτητα που θα έπρεπε. Έχουμε σημαντικά βήματα να κάνουμε. Πρέπει να εντείνουμε την προσπάθειά μας και σε ένα τομέα που έχει να κάνει με τα ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος. Έχουμε κάνει πολύ σημαντικά βήματα. Είναι τομέας που πρέπει να δώσουμε μεγάλη έμφαση.

Κλείνω με τα ζητήματα ισότητας και δικαιωμάτων. Έχουμε εθνική στρατηγική για την ισότητα των φύλων. Να έχουμε περισσότερες γυναίκες σε θέση ισχύος. Για το υπουργικό συμβόυλιο φέρω εγώ την ευθύνη, όμως για τα μέλη της Βουλής όχι».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr