Μητσοτάκης για ΟΑΚΑ: «Πρώτη φορά έλεγχος στατικότητας από το 2004»
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μητσοτάκης για ΟΑΚΑ: «Πρώτη φορά έλεγχος στατικότητας από το 2004»

Το «λουκέτο» που έβαλε το ΟΑΚΑ, στο κεντρικό στάδιο και το ποδηλατοδρόμιο, λόγω προβλημάτων στατικότητας στο στέγαστρο Καλατράβα είναι ένα από τα θέματα που θίγει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ανασκόπηση της εβδομάδας

Αυτή είναι η πρώτη φορά από το 2004 που γίνεται έλεγχος στατικότητας, ενώ το ΟΑΚΑ δεν είχε συντηρηθεί επί δύο δεκαετίες, αναφέρει μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην καθιερωμένη πλέον ανασκόπηση που κάνει κάθε Κυριακή στα social media.

«Γιατί έγινε αυτός ο έλεγχος; Γιατί πολύ απλά προχωράμε στην ανάπλαση του Ολυμπιακού Πάρκου. Γιατί το εντάξαμε στο Ταμείο Ανάκαμψης, και επενδύουμε 57 εκατ. ευρώ για τη συντήρησή του. Για να γίνει η συντήρηση έπρεπε να γίνει η μελέτη. Είναι η πρώτη φορά που γίνεται έλεγχος στατικότητας από το 2004. Και για κάποιο λόγο, αυτό αρκεί για να μας εγκαλούν κάποιοι», γράφει ο πρωθυπουργός.

«Είναι γνωστό ότι το ΟΑΚΑ δεν είχε συντηρηθεί επί δύο δεκαετίες. Ποιος δεν αισθάνεται απογοήτευση όταν βλέπει τις εικόνες τόσο σημαντικών εγκαταστάσεων που έχουν αφεθεί στην τύχη τους τόσα χρόνια; Αυτό ακριβώς αλλάζουμε. Γι’ αυτό επενδύουμε, γι’ αυτό έχουμε δρομολογήσει την ανάπλαση αυτή, γι’ αυτό γίνονται μελέτες», συμπληρώνει.

Στην εβδομαδιαία ανασκόπηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης γράφει πως «δεν είναι όλα τέλεια, δεν γίνονται όλα αμέσως, δεν μπορούμε με ένα μαγικό ραβδί να διορθώσουμε τα πάντα».

Ο πρωθυπουργός κάνει αναφορά στις αποφάσεις που πήρε η κυβέρνηση αυτή την εβδομάδα0 μεταξύ άλλων για τη στήριξη των πληγέντων από την κακοκαιρία, τη δημιουργία 17 ειδικών μονάδων αντιμετώπισης εγκεφαλικών και την υποχρεωτική ανακοίνωση των ανατιμήσεων προϊόντων που κάνουν τα σούπερ μάρκετ, κάτι που προβλέπει η τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή.

«Δυστυχώς, χτυπήθηκαν πάλι περιοχές, όπως ο Βόλος και η Βόρεια Εύβοια, μόλις τρεις εβδομάδες από την επέλαση του Daniel. Θέλω να διαβεβαιώσω ότι το κράτος θα δώσει τη μάχη με όλα τα μέσα, θα σταθούμε δίπλα σε όλους όσοι επλήγησαν. Θα τους βοηθήσουμε να ξαναφτιάξουν -όσο γίνεται πιο γρήγορα και καλύτερα- αυτά τα οποία έχασαν. Θα ξαναφτιάξουμε και τις υποδομές μας, αλλά πιο ανθεκτικές, γιατί η κλιματική κρίση μας δείχνει, με ανησυχητική συχνότητα και αύξουσα ένταση πια, το άγριο πρόσωπό της», γράφει μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τις καταστροφές που προκάλεσε η κακοκαιρία Elias.

«Ευτυχώς δεν υπάρχει συρροή κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας στις υπό επιτήρηση περιοχές, όμως η επιτήρηση είναι συνεχής και θα είμαστε εκεί για όσο χρειαστεί. Η συλλογή και διαχείριση των νεκρών ζώων από τις προσπελάσιμες περιοχές έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και γίνεται παντού απολύμανση. Υπολείπονται περιοχές σε Τρίκαλα, Λάρισα και Καρδίτσα, όπου ακόμα τα νερά καθιστούν αδύνατη την όποια επιχείρηση. Μόλις καταστεί δυνατόν, θα επέμβουμε και εκεί», αναφέρει ακόμη.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr