Μητσοτάκης για Σπυράκη: Ανοιχτό το ενδεχόμενο διαγραφής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης για Σπυράκη: Ανοιχτό το ενδεχόμενο διαγραφής

«Δεν έχω πλήρη εικόνα. Επιτρέψτε μου να ενημερωθώ και θα σας απαντήσω», απάντησε ο πρωθυπουργός όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για την υπόθεση της Μαρίας Σπυράκη

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής, χαρακτήρισε πολύ σοβαρή την υπόθεση της Μαρίας Σπυράκη σχετικά με το αίτημα του Ευρωπαίου Γενικού Εισαγγελέα για την άρση της ασυλίας της.

«Δεν έχω πλήρη εικόνα. Επιτρέψτε μου να ενημερωθώ και θα σας απαντήσω», απάντησε ο πρωθυπουργός όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για την υπόθεση της Μαρίας Σπυράκη, αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για τον τρόπο που θα αντιδράσει. Δεν απέκλεισε ακόμα και τη διαγραφή της.

Για το σκάνδαλο Qatar Gate σχολίασε ότι «πρόκειται για μία πολύ δυσάρεστη ιστορία και πολύ σοβαρές καταγγελίες», προσθέτοντας ότι «δεν αφορά τη Νέα Δημοκρατία. Δεν σπεύσαμε ποτέ με αφορμή το θέμα αυτό να κάνουμε συνολικά σχόλια. Δεν θα δεχθώ από κανέναν να χρεώνει την Εύα Καϊλή στη Νέα Δημοκρατία. Πρόκειται για ένα διαχρονικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ».

Λύση για το πλαφόν

«Είμαι σίγουρος ότι αυτή την φορά οι υπουργοί ενέργειας θα βρουν λύση καθώς έχουμε φτάσει πια αρκετά κοντά στις επιμέρους διαπραγματεύσεις. Είναι λυπηρό το γεγονός ότι χρειαστήκαμε τόσους μήνες για να καταλήξουμε σε μια αυτονόητη απόφαση να περιορίσουμε το ύψος των τιμών του φυσικού αερίου έτσι ώστε να αποτρέψουμε την εργαλειοποίησή του από την Ρωσία. Όμως, αυτή την φορά είμαι πράγματι αισιόδοξος και η εντολή που δώσαμε στους υπουργούς μας είναι πολύ ξεκάθαρη ότι στις 19 Δεκεμβρίου θα έχουμε μια απόφαση, η οποία θα είναι εναρμονισμένη με τις ελληνικές επιδιώξεις. Υπάρχει καθολική κατανόηση από τους ομολόγους μου ότι δεν μπορούμε να κλείσουμε τον χρόνο και να παραπέμψουμε μια λύση στο μέλλον».

 

H αναφορά στον προϋπολογισμό

«Πολλοί από εσάς δεν θα στοιχηματίζατε ότι η κυβέρνηση θα κατέθετε και θα ψήφιζε τον 4ο προϋπολογισμό της. Είμαστε συνεπείς στις δεσμεύσεις μας για εξάντληση της 4ετιας. Θα περιγράψω το πλαίσιο των πολιτικών μας για τον επόμενο χρόνο και έναν συνολικό απολογισμός της επιτυχημένης οικονομικής πολιτικής μας και το σχέδιο μας για την επόμενη 4ετια. Έχουμε σχέδιο 8ετιας για πατρίδα μας. Οι πολίτες πρέπει να ξέρουν τα σχέδια των κομμάτων για διαχείριση οικονομικών θεμάτων».

Η απάντηση στον Αλέξη Τσίπρα

Ο πρωθυπουργός τόνισε: «Μου κάνει εντύπωση που τα λέει εδώ στις Βρυξέλλες ο κ. Τσίπρας. Εξ όσων θυμάμαι όταν επισκέφθηκε τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου στην Αθήνα είπε άλλα πράγματα. Το γεγονός ότι έρχεται εδώ να δυσφημεί την χώρα και την δυνατότητα της δικαιοσύνης να διαλευκάνει την υπόθεση δεν αντιστοιχεί στον ρόλο ενός ανθρώπου που διατέλεσε πρωθυπουργός της χώρας για 4 χρόνια».

Σχετικά με την αμερικανική παρέμβαση για τον περιορισμό του πληθωρισμού

«Η αμερικανική παρέμβαση που φέρει μεν το όνομα νομοσχέδιο για τον περιορισμό του πληθωρισμού, ουσιαστικά είναι μια μεγάλη στήριξη των ΗΠΑ στις καθαρές τεχνολογίες και υπάρχει κατανόηση στο ευρωπαϊκό συμβούλιο. Δεν μπορούμε να μένουμε αμετακίνητοι και να βλέπουμε εταιρείες να δίνουν κίνητρα και να μην το κάνουμε εμείς στην Ευρώπη. Πρέπει να ενισχύσουμε την ευρωπαϊκή βιομηχανία. Μπορεί να έχουμε έκτακτο συμβούλιο τον Φεβρουάριο. Δεν μπορούμε να χάσουμε χρόνο και αν δεν κινηθούμε γρήγορα φοβάμαι ότι θα βρεθούμε αντιμέτωποι με ένα πρόβλημα αποβιομηχάνισης. Πρέπει να αυξήσουμε την ευρωπαϊκή αντίδραση δηλαδή να βάλουμε και άλλα λεφτά στο τραπέζι».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr