Μητσοτάκης σε Ερντογάν: «Ό,τι έχω να σου πω θα στο πω κατά πρόσωπο»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης σε Ερντογάν: «Ό,τι έχω να σου πω θα στο πω κατά πρόσωπο»

Τί είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός στον Τούρκο ομόλογό του σε διάλογο που είχαν στην Πράγα

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης που βρίσκεται στην Πράγα περιέγραψε σε ευρωπαίους αξιωματούχους και στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν τον διάλογό του με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σε βίντεο που κυκλοφορεί στο twitter στο οποίο δημοσιογράφος έχει καταγράψει όσα λέει ο Έλληνας πρωθυπουργός, ακούγεται να λέει: «Σηκώθηκα πάνω και του είπα ό,τι έχω να σου πω, θα στο πω κατά πρόσωπο».

 

Ο Ερντογάν, που αποχώρησε το πρωί της Παρασκευής από την Πράγα, φαίνεται πολύ εκνευρισμένος με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ μετά την προσευχή της Παρασκευής παραχώρησε νέες δηλώσεις με εμφανή την αγανάκτησή του για τον διάλογο που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό στο χθεσινό δείπνο.

Ήταν τέτοια η οργή του που είπε στους Τούρκους δημοσιογράφους: «ως πρόεδρος της Τουρκίας δεν θα έπεφτα ποτέ σε αυτό το επίπεδο», αναφερόμενος στον Έλληνα πρωθυπουργό.

«Δεν γνωρίζει τους κανόνες του πρωτοκόλλου, ήμουν ένας από τους κύριους ομιλητές, ενώ αυτός δεν ήταν. Αφότου μίλησα, βγήκε και μου απάντησε. Θα έπεφτε ο πρόεδρος της Τουρκίας σε αυτό το επίπεδο», είπε.

Στο δείπνο των ηγετών της Συνόδου Ευρωπαϊκής Πολιτικής ο Ερντογάν προκάλεσε «θερμό επεισόδιο» με την Ελλάδα κατηγορώντας την εμμέσως πως αυξάνει την ένταση και τις προκλήσεις, ωστόσο ο Έλληνας πρωθυπουργός ζητώντας αμέσως τον λόγο απάντησε ευθέως στον Τούρκο ομόλογό του λέγοντας του πως πρέπει να πάψει να αμφισβητεί την κυριαρχία των νησιών και  αντί να προκαλεί εντάσεις, θα πρέπει να προσέλθει σε συνεννόηση και διάλογο χωρίς εντάσεις και ακραία ρητορική, όπως κάνουν οι υπεύθυνοι ηγέτες.

Ο Ερντογάν συνέχισε τις προκλήσεις μέχρι να αποχωρήσει από την Πράγα τόσο απέναντι στην Ελλάδα αλλά και προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ δεν δίστασε να επαναλάβει τη φράση του «μπορούμε να έρθουμε ξαφνικά μία νύχτα» στρέφοντας τα βέλη του προς πάσα κατεύθυνση υποστηρίζοντας μάλιστα ότι η Αθήνα κατανοεί το εν λόγω μήνυμα της Άγκυρας.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr