Μητσοτάκης στο CNN: Μπορούμε να συνεργαστούμε με την Τουρκία, όχι να σπρώχνουμε τις χώρες μας σε ένοπλη σύγκρουση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης στο CNN: Μπορούμε να συνεργαστούμε με την Τουρκία, όχι να σπρώχνουμε τις χώρες μας σε ένοπλη σύγκρουση

Στα θέματα τα οποία θα συζητήσει με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη συνάντησή τους στη Νέα Υόρκη αναφέρθηκε μέσω του CNN ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αναφερόμενος στα δύσκολα θέματα με την Τουρκία, όπως τα εδαφικά, απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου του CNN, ο κ.Μητσοτάκης είπε: Είναι δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε εδώ και πολλά χρόνια. Έχουμε διαφορές εδώ και χρόνια, όπως για παράδειγμα οι θαλάσσιες ζώνες στο Αιγαίο και η Ανατολική Μεσόγειος. Δεν είναι εύκολο να λυθούν αυτά τα πράγματα, αλλιώς θα είχαν επιλυθεί εδώ και καιρό».

«Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να συνεργαστούμε σε άλλα θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Ούτε και χρειάζεται να είμαστε επιθετικοί ο ένας προς τον άλλον και να σπρώχνουμε τις χώρες μας σε ένοπλη σύγκρουση. Παρόλα αυτά θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε σε κάποιους άλλους τομείς. Αυτό θέλω να επιτύχουμε μετά τη συνάντησή μου με τον κ. Ερντογάν», τόνισε ακόμη ο Έλληνας πρωθυπουργός στην απευθείας μετάδοση από το CNN της συνέντευξής του στο αμερικανικό δίκτυο, στο περιθώριο της παρουσίας του στη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και λίγο πριν από τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Τουρκίας.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr