Νέα Δημοσκόπηση: Μικρή πτώση της ΝΔ – Πού βρίσκονται ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ
ΑΠΟΨΕΙΣ

Νέα Δημοσκόπηση: Μικρή πτώση της ΝΔ – Πού βρίσκονται ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

Η ακρίβεια το μεγαλύτερο πρόβλημα, αρνητικά αξιολογούν την κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση οι ερωτηθέντες στη δημοσκόπηση

Πτώση της Νέας Δημοκρατίας, ρευστότητα στο κομματικό σύστημα, αρνητική αξιολόγηση για κυβέρνηση, ΣΥΡΙΖΑ, Κυριάκο Μητσοτάκη και Στέφανο Κασσελάκη είναι μερικά από τα βασικά συμπεράσματα της δημοσκόπησης που διενήργησε η Metron Analysis για το Mega.

Στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 24,4%, έχοντας χάσει σχεδόν τέσσερις μονάδες από τον Ιανουάριο (28,2%). Στη δεύτερη θέση είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, με 11,1% και τρίτο το ΠΑΣΟΚ (10,3%). Το ΚΚΕ (7,9%) και η Ελληνική Λύση (7,4%) δίνουν μάχη για την τέταρτη θέση και η Πλεύση Ελευθερίας συγκεντρώνει το 4,6%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος διαμορφώνεται στο 9,8%.

Στην εκτίμηση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία (30,4%) καταγράφει προβάδισμα 16,6 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ (13,8%), ο οποίος είναι σχεδόν μία μονάδα πάνω από το ΠΑΣΟΚ (12,9%). Στο 9,9% είναι το ΚΚΕ, 9,2% συγκεντρώνει η Ελληνική Λύση και 5,7% η Πλεύση Ελευθερίας.

Οι κερδισμένοι των ευρωεκλογών σύμφωνα με τις απαντήσεις των ερωτηθέντων είναι η Ελληνική Λύση (71%), το ΚΚΕ (52%), η Πλεύση Ελευθερίας (51%), η Φωνή Λογικής (50%) και η Νίκη (49%).

Στη λάθος κατεύθυνση κινείται η χώρα για το 65% των ερωτηθέντων, ενώ το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η ακρίβεια (46%) και ακολουθεί η οικονομία (23%).

Αρνητικά αξιολογούν οι περισσότεροι στη δημοσκόπηση τόσο την κυβέρνηση (66%), όσο και την αξιωματική αντιπολίτευση (81%). Επίσης, αρνητικά αξιολογούν τον τρόπο που ασκούν τα καθήκοντά τους τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης (62%), όσο και ο Στέφανος Κασσελάκης (76%).

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας είναι ο πολιτικός αρχηγός με την υψηλότερη δημοτικότητα (42%) και ακολουθούν Κυριάκος Μητσοτάκης (40%), Ζωή Κωνσταντοπούλου (39%), Νίκος Ανδρουλάκης (30%) και Στέφανος Κασσελάκης (27%).

Τέλος, στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει το μεγαλύτερο ποσοστό με 33%, αλλά η απάντηση «κανένας» συγκεντρώνει το 32%.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr