ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα παρέμβαση Μητσοτάκη στη Βουλή για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει νέα παρέμβαση σήμερα στη Βουλή στις 13:30 για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.
Νέα παρέμβαση Μητσοτάκη στη Βουλή για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στους άνω των 60 θα μιλήσει σήμερα στις 13:30 ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής. Η παρέμβαση του Πρωθυπουργού θα γίνει στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας.

Η μετάλλαξη «Όμικρον» έφερε ραγδαίες εξελίξεις στην κυβέρνηση, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ανακοινώνει χθες νέα μέτρα προκειμένου, ενόψει των εορτών, να περιοριστεί η διασπορά του κορονοϊού. Στη χθεσινή εισαγωγική του ομιλία, στο Υπουργικό Συμβούλιο, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τοποθετήθηκε για την εξέλιξη της πανδημίας, μετά και την εμφάνιση της νέας μετάλλαξης και προχώρησε σε ανακοινώσεις.

Οι εξαιρέσεις

Στην τροπολογία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα από το πρόστιμο των 100 ευρώ εξαιρούνται:

  • όσοι έχουν νοσήσει και για διάστημα εκατόν ογδόντα (180) ημερών από και
  • όσοι έχουν αποδεδειγμένους λόγους υγείας που εμποδίζουν τη διενέργεια του εμβολίου, σύμφωνα την υπό στοιχεία ΔΙα/Γ.Π.οικ.50933/13.8.2021 κοινή απόφαση του Υπουργού και του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας (Β 3794), όπως εκάστοτε ισχύει».
  • «Ειδικώς τα άτομα με αναπηρία που αδυνατούν να υποβληθούν στη διαδικασία του εμβολιασμού για αντικειμενικούς λόγους, που σχετίζονται με την πραγματική τους κατάσταση, ως συνέπεια των παθήσεών τους, όπως οι βαριές περιπτώσεις αυτισμού και επιληψίας, δύνανται να εξαιρούνται από υποχρέωση εμβολιασμού, ύστερα από αιτιολογημένη εισήγηση του θεράποντος ιατρού τους και κατόπιν έγκρισης από τις επιτροπές ανά υγειονομική περιφέρεια της ανωτέρω κοινής υπουργικής απόφασης.
  • Δεν εμπίπτουν, επίσης, στο πεδίο εφαρμογής του παρόντος οι κατηγορίες εργαζομένων που υποχρεούνται εμβολιασμό κατ’ εφαρμογή του άρθρου 206 του ν. 4820/2021 (Α’ 130).

Η τροπολογία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό προβλέπει, επίσης, ότι όσοι διενεργούν τον εμβολιασμό τους έως την 15η ημέρα του μήνα θα πληρώνουν πρόστιμο 50 ευρώ αντί για 100 ενώ όσοι κάνουν το εμβόλιο από την 16η ημέρα του μήνα θα πληρώνουν 100 ευρώ.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ