ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σ. Νικολάου: Η Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής προχωρά στην υλοποίηση ενός πιλοτικού προγράμματος για την προστασία των αδέσποτων ζώων

Η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής προχωρά στην υλοποίηση ενός πιλοτικού προγράμματος για την προστασία των αδέσποτων ζώων.
Σ. Νικολάου: Η Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής προχωρά στην υλοποίηση ενός πιλοτικού προγράμματος για την προστασία των αδέσποτων ζώων

Παγκόσμια Ημέρα αδέσποτων ζώων σήμερα και όλοι πρέπει να ανοίξουμε μια ζεστή αγκαλιά σ’ αυτές τις αθώες ψυχές. Σύμφωνα με τις φιλοζωϊκές εταιρείες κυκλοφορούν στους δρόμους 1 εκατ. αδέσποτα ζωάκια που μόνο αγάπη προσφέρουν στους ανθρώπους.

Η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής προχωρά στην υλοποίηση ενός πιλοτικού προγράμματος για την προστασία των αδέσποτων ζώων. Σε συνεργασία με την Πανελλήνια Φιλοζωϊκή Ομοσπονδία και την «Συμμαχία για την Ελλάδα» και με την ευγενική εθελοντική εργασία κρατουμένων θα κατασκευαστούν σπιτάκια για αδέσποτα ζώα.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε πιλοτικά σε τρία Καταστήματα Κράτησης τα οποία διαθέτουν ξυλουργικά εργαστήρια και συγκεκριμένα στο Κ.Κ. Κορυδαλλού Ι, στο Ε.Α.Κ.Κ.Ν. Κασσαβέτειας και στο Κ.Κ. Αλικαρνασσού τα οποία μπορούν να κατασκευάσουν άμεσα 70 σκυλόσπιτα.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν, αυτή τη στιγμή, 3 σωφρονιστικοί υπάλληλοι και 15 κρατούμενοι ενώ βασικός στόχος είναι η επέκτασή του σε όλα τα Καταστήματα Κράτησης.

Τα 10 πρώτα σπιτάκια για σκύλους θα δοθούν, μετά από επιλογή της Ομοσπονδίας, στο Φιλοζωϊκό Σωματείο Ερέτριας «Ο Αργος», στο Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων ΚΑΖ και στην Φιλοζωϊκή Παρέμβαση Ελληνικού – Αργυρούπολης.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ