ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νικολάου: «Μέχρι να γίνουν εκλογές, θέλω να ακούσω όσο το δυνατόν περισσότερους Ευβοιώτες»

Στο ραδιοφωνικό σταθμό Evripos 90FM μίλησε η Σοφία Νικολάου, υποψήφια βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στο νομό Εύβοιας.
Νικολάου: «Μέχρι να γίνουν εκλογές, θέλω να ακούσω όσο το δυνατόν περισσότερους Ευβοιώτες»

Στο ραδιοφωνικό σταθμό Evripos 90FM και τη δημοσιογράφο, Εφη Ντίνη, μίλησε η Σοφία Νικολάου, υποψήφια βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στο νομό Εύβοιας.

Η κ. Νικολάου, η οποία έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στην Εύβοια, μίλησε για τα παιδικά και μαθητικά της χρόνια στο Αυλωνάρι, για την είσοδό της στο Πανεπιστήμιο, την περίοδο της σκληρής δουλειάς για να σπουδάσει αλλά και την εποχή της δικηγορίας. «Ανοιξα γραφείο αμέσως όταν πήρα άδεια άσκησης επαγγέλματος, μόλις στα 23 μου χρόνια και με πολύ δουλειά κατάφερα να πετύχω στη δουλειά μου», τόνισε η κ. Νικολάου.

Ξετυλίγοντας το βιβλίο της ζωής της, αναφέρθηκε στην εμπλοκή της στην πολιτική, το 2016 και στην περίοδο όπου ανέλαβε τη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής.
Είπε ότι η πιο δύσκολη στιγμή που αντιμετώπισε ήταν όταν έπρεπε να διαχειριστεί την απεργία πείνας του Δ. Κουφοντίνα, την ίδια περίοδο που γεννούσε το πρώτο της παιδί.
«Καταφέραμε να αλλάξουμε τις φυλακές, οι οποίες μέχρι εκείνη τη στιγμή διοικούνταν από τους κρατούμενους. Με συγκρούσεις, πολύ δουλειά, διαρκείς ελέγχους αλλά και με πολύ πείσμα γι’ αυτό που αναλάβαμε να φέρουμε εις πέρας», ανέφερε.
Στη συνέχεια η κ. Νικολάου μίλησε για ένα ευρύ πρόγραμμα μετασωφρονιστικής πολιτικής που υλοποιήθηκε στη θητεία της, με έξι παραρτήματα της «Επανόδου» σε όλη την Ελλάδα, καθώς και για τη μεγάλη ανατροπή με την αλλαγή του σωφρονιστικού κώδικα.«Για πρώτη φορά τίθεται σε λειτουργία βρεφονηπιακός σταθμός στις φυλακές Ελαιώνα. Εκεί όπου ζουν 30 μωρομάνες κρατούμενες με τα μικρά παιδιά τους μέσα στα κελιά. Αυτό είναι ένα σπουδαίο έργο».

Νέες φυλακές

Η υποψήφια με τη ΝΔ στο νομό Εύβοιας, μίλησε για το σχέδιο δημιουργίας νέων φυλακών, με αιχμή το Δικαστικό Σωφρονιστικό Συγκρότημα στον Ασπρόπυργο, αλλά και τις οικονομικές φυλακές Χαλκίδας, 1.000 κρατουμένων.

«Οι οικονομικές φυλακές Χαλκίδας έχουν ενταχθεί στα εθνικής στρατηγικής σχέδια και είναι ένα έργο που υπολογίζεται στα 70 εκατ. ευρώ. Ο χώρος έχει βρεθεί, πίσω από το νοσοκομείο, ο έλεγχος έχει γίνει και το έργο μπορεί να υλοποιηθεί. Και πρέπει να γίνει γιατί θα προσφέρει πολλές θέσεις εργασίας στην περιοχή».

Παράλληλα, η κ. Νικολάου τόνισε ότι υπάρχει πρόβλεψη στον ίδιο χώρο να μεταφερθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία αλλά και η Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκίδας.

Στο ερώτημα γιατί επέλεξε να είναι υποψήφια στην Εύβοια υπογράμμισε: «Μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στη Β. Εύβοια πήρα την απόφαση να είμαι εδώ υποψήφια γιατί θέλω να βοηθήσω τον τόπο μου, την πατρίδα μου που το αξίζει.

«Μέχρι να γίνουν εκλογές, αυτό που επιθυμώ είναι να ακούσω όσο το δυνατόν περισσότερους Ευβοιώτες. Αυτό που έχουν ανάγκη οι συμπατριώτες μας είναι κάποιος να τους νοιάζεται».

Αναφορικά τέλος με τις προτεραιότητες που θα θέσει η ίδια για την Εύβοια, τόνισε: «Η Εύβοια χρειάζεται μεγάλα έργα υποδομής. Πρέπει να γίνουν σύγχρονοι οδικοί άξονες, νέα ξενοδοχεία, καταλύματα. Χωρίς νέους δρόμους δεν μπορεί να έρθει η πολυπόθητη ανάπτυξη», κατέληξε.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ