Παπανδρέου για αιολικά πάρκα στην Εύβοια: Λεηλασία σε ανοχύρωτο νησί
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπανδρέου για αιολικά πάρκα στην Εύβοια: Λεηλασία σε ανοχύρωτο νησί

Η Εύβοια με τις ήδη εγκατεστημένες Ανεμογεννήτριες θα είναι μακράν η πρώτη σε τέτοιες εγκαταστάσεις στην Ελλάδα και έχει εκπληρώσει και με το παραπάνω το τίμημα στην «Πράσινη Ανάπτυξη», αναφέρει

Για λεηλασία της Εύβοιας, η οποία είναι, όπως χαρακτηρίζει, ανοχύρωτη κάνει λόγο ο Νίκος Παπανδρέου, Πρώην Νομάρχης Ευβοίας και
Πρώην Βουλευτής ΝΔ στο νησί με αφορμή τις εργασίες εγκατάστασης αιολικού πάρκου στο κέντρο του.

“Ένα τερατώδους εκτάσεως αιολικό πάρκο στήνεται στην Κεντρική Εύβοια καλύπτοντας 3 Δήμους: Κύμης-Αλιβερίου, Ερέτριας-Αμαρύνθου και Διρφυών-Μεσσαπίων” συνοψίζει σε σχετική του επιστολή σημειώνοντας, με την ευκαιρία της κρίσιμης συνάντησης των 3 Δημοτικών Συμβουλίων και Δημάρχων στις 11 Οκτωβρίου πως σε επίπεδο Νομών, σε όλη την Ελλάδα, η Εύβοια είναι στην Πρώτη Θέση και μέχρι σήμερα έχει τοποθετηθεί το 1/3 των ανεμογεννητριών ολόκληρης της χώρας.

“Οι περισσότερες από αυτές λειτουργούν στους Δήμους Καρύστου και Κύμης – Αλιβερίου. Βέβαια με τις νέες Αποφασισμένες εγκαταστάσεις, προβλέπεται ο Νομός μας να γίνει ένα Απέραντο Αιολικό Πάρκο με περισσότερες από τις μισές Ανεμογεννήτριες της Ελλάδας” τονίζει και προσθέτει πως σε επίπεδο Περιφέρειας η Στερεά Ελλάδα φιλοξενεί το 44% των Ανεμογεννητριών, ενώ σε Δεύτερη Θέση είναι η Πελοπόννησος με 14% και μακράν έπονται οι υπόλοιπες Περιφέρειες.

“Αν εκτελεστεί το σχέδιο και δεν αντιδράσουμε δεόντως και δυναμικά θα υπάρξει η πλήρης καταστροφή του περιβάλλοντος με χιλιάδες θέσεις Ανεργίας από τις επιπτώσεις εξαφάνισης χιλιάδων στρεμμάτων μοναδικών Δασών, ακόμη και σε περιοχές κηρυγμένες «Natura», με τα τσιμεντώματα διανοιχθέντων Δρόμων δεκάδων χιλιομέτρων.

Η εμπειρία που έχουμε από την Καρυστία, μέχρι σήμερα, δυστυχώς είναι αρνητική, τόσο σε επίπεδο περιβάλλοντος όσο και θέσεων εργασίας (1 περίπου φύλακας για 20-30 Ανεμογεννήτριες)” αναφέρει.

“Το στημένο παιχνίδι ήδη υλοποιείται στην Σκύρο, όπου ο εκλεκτός φίλος της Προέδρου! για την «Πράσινη Ανάπτυξη» αδερφής του Πρωθυπουργού, με μόνιμη εγκατάσταση στο Παρίσι, πολυεκατομμυριούχος Ελληνογάλλος Επενδυτής, εγκαθιστά Ανεμογεννήτριες 300MW (περίπου 100) και Αναμένεται η Απόβασις”, προσθέτει.

“Ευχόμαστε καλό αγώνα στους Σκυριανούς που με όλη τους τη δύναμη αντιδρούν στην οριστική αλλοίωση του περιβάλλοντος, της ζωής τους και του μέλλοντος των παιδιών τους” προσθέτει και τονίζει πως ο ευεργέτης επενδυτής είναι και ο χορηγός του 1.000.000 € για την τοποθέτηση των κορμοδεμάτων στην καμμένη και κατεστραμμένη περιοχή της Λίμνης στην Β. Εύβοια.

“Πρέπει να συστρατευθούμε όλοι να εμποδίσουμε έστω την εγκατάσταση και μιας ανεμογεννήτριας στον Νομό μας, διαφορετικά θα είμαστε Αναπολόγητοι απέναντι στους Προγόνους μας και στις Επόμενες γενιές, τα παιδιά μας” συνοψίζει επισημαίνοντας πως εξάλλου, η Εύβοια με τις ήδη εγκατεστημένες Ανεμογεννήτριες θα είναι μακράν η πρώτη σε τέτοιες Εγκαταστάσεις στην Ελλάδα και έχει εκπληρώσει και με το παραπάνω το τίμημα στην «Πράσινη Ανάπτυξη» και στις οικογένειακές επιχειρήσεις που στήθηκαν εν ονόματι της.

“Το γνωρίζετε κε Πρωθυπουργέ;” διερωτάται κλείνοντας την επιστολή του.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr