ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός στον Δήμο Διρφύων Μεσσαπίων

Ολοκληρώθηκε η διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου Οικίας Κριεζώτη
Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός  στον Δήμο Διρφύων Μεσσαπίων

Στον Δήμο Διρφύων Μεσσαπίων βρέθηκε σήμερα, Δευτέρα 10 Μαΐου, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός. Μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Εύβοιας Γιώργο Κελαϊδίτη, περιφερειακούς συμβούλους και υπηρεσιακά στελέχη και παρόντος του Δημάρχου Διρφύων Μεσσαπίων Γιώργου Ψαθά επέβλεψαν μεταξύ άλλων τα κάτωθι έργα, τα οποία χρηματοδοτούνται και κατασκευάζονται από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σε προγραμματική σύμβαση με τον Δήμο ΔιρφύωνΜεσσαπίων:

Κατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου των Ψαχνών. Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 2.071.000 €, που υλοποιείται με ταχείς ρυθμούς.
Διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου της Οικίας Κριεζώτη, συνολικού εμβαδού περίπου 4.000 τετραγωνικών μέτρων. Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 300.000 €, το οποίο ολοκληρώθηκε και παραδίδεται σε χρήση του Δήμου και του κοινού. Το έργο υλοποιήθηκε σε συνέχεια της αναστήλωσης του κτιριακού συγκροτήματος του “Κριεζώτειου“, που χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Εκτός από τις αυτοψίες στους δύο εργοταξιακούςχώρους, ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός είχε συνάντηση εργασίας με το Δήμαρχο ΔιρφύωνΜεσσαπίων Γιώργο Ψαθά, ενώ επισκέφθηκε εμπορικά καταστήματα και καταστήματα εστίασης των Ψαχνών, της Τριάδας και της Στενής.

«Καταφέραμε να αναστηλώσουμε την Οικία Κριεζώτηστην προηγούμενη θητεία μας και σήμερα ολοκληρώνουμε το έργο διαμόρφωσης του περιβάλλοντα χώρου. Παραδίδουμε έτσι σε χρήση ένα ξεχωριστό, ιστορικό κτίριο, το οποίο έχει τεράστιες δυνατότητες αξιοποίησης στους τομείς του Πολιτισμού, του Τουρισμού και της Εκπαίδευσης.

»Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν και οι εργασίες για την κατασκευή του Κλειστού Γυμναστηρίου Ψαχνών. Σύντομα θα παραδώσουμε μια αθλητική υποδομή την οποία έχουν ανάγκη οι μαθητές, οι φοιτητές και οι αθλητικοί σύλλογοι της περιοχής.

»Δεν ξεχνούμε φυσικά και δουλεύουμε εντατικά για να ξεκινήσουμε άμεσα τα έργα αποκατάστασης των υποδομών που καταστράφηκαν από τις πλημμύρες, στα Ψαχνά, τα Πολιτικά και τις υπόλοιπες περιοχές του Δήμου ΔιρφύωνΜεσσαπίων», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός.

«Η νέα πνοή την οποία οφείλουμε να προσφέρουμε στον τόπο μας και ιδίως στα νέα παιδιά, επιβάλλεται να πηγάζει μέσα από έργα που αφορούν την καλλιέργεια του σώματος και του πνεύματος.  Από τη μια το κλειστό γυμναστήριο Ψαχνών το οποίο θα γίνει σύντομα πόλος έλξης και ανάτασης για τον αθλητικό κόσμο της περιοχής, από την άλλη η αναβίωση του στολιδιού της Τριάδας, του αρχοντικού της οικογένειας του οπλαρχηγού της Εύβοιας Νικολάου Κριεζώτη, που επαναφέρει τις μνήμες και την αίγλη ένδοξων εποχών, και καταδεικνύει το προσανατολισμό μας προς το μέλλον», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης.  

«Πρόκειται για ένα κτίριο που αποτελεί κόσμημα για όλη την Εύβοια. Οι εργασίες που χρηματοδοτήθηκαν από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ολοκληρώθηκαν και εμείς, ο Δήμος Διρφύων Μεσσαπίων, καλούμαστε πλέον να το αξιοποιήσουμε με βάση μελέτη που προβλέπει μεταξύ άλλων τη δημιουργία Μουσείου Παραδοσιακής Γεωργίας – Λαογραφίας, τη λειτουργία εκπαιδευτικού χώρου ανάδειξης αρωματικών και θεραπευτικών φυτών της ευρύτερης περιοχής», δήλωσε ο Δήμαρχος ΔιρφύωνΜεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ