ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Σπύρος Πνευματικός για την Παγκόσμια Ημέρα για τα Άτομα με αναπηρία

Ο Σπύρος Πνευματικός για την Παγκόσμια Ημέρα για τα Άτομα με αναπηρία
Η επίλυση του συνόλου των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα ΑΜΕΑ αποτελεί εθνική και κυβερνητική προτεραιότητα

Καθημερινά βλέπουμε την ψυχική δύναμη, το σθένος και την αξιοπρέπεια με την οποία οι συμπολίτες μας με αναπηρία συμμετέχουν και ζουν, σε μία χώρα που – ας είμαστε ειλικρινείς – υστερεί αρκετά στο κομμάτι των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία.
Η επίλυση του συνόλου των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα ΑΜΕΑ αποτελεί εθνική και κυβερνητική προτεραιότητα. Στο πλαίσιο αυτό, παρουσιάστηκε πρόσφατα το Εθνικό Σχέδιο για τα Δικαιώματα των Ανθρώπων με Αναπηρία το οποίο αποτελεί έναν Κωδικό Χάρτη που στόχο έχει να αλλάξει το υπόδειγμα του τρόπου με τον οποίο οι δημόσιες πολιτικές και η κοινωνία αντιμετωπίζει τους συμπολίτες μας με αναπηρία.
Η σημερινή μέρα, η 3η Δεκεμβρίου, η Παγκόσμια Ημέρα για τα Άτομα με αναπηρία ας αποτελέσει την αρχή ώστε να ενώσουμε όλοι τη φωνή μας ζητώντας τα αυτονόητα για αυτούς τους συμπολίτες μας:
– ίσες ευκαιρίες και αυτονομία στην καθημερινότητα,
– δυνατότητα επαγγελματικής ένταξης και ισότιμης συμμετοχής όλων στην κοινωνική και οικονομική ζωή,
– προσβασιμότητα σε κάθε δημόσιο χώρο, υπηρεσία, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στο αστικό περιβάλλον, στις αθλητικές εγκαταστάσεις,
– εφαρμογή της συνταγματικά κατοχυρωμένης ειδικής μέριμνας για ανθρώπους με αναπηρία.
Γιατί η ισότητα είναι αξία που κρίνεται στην πράξη. Η δική τους αξιοπρεπής και ισότιμη διαβίωση έγκειται και στη δική μας αξιοπρεπή και ορθή συμπεριφορά απέναντί τους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr