ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου: Επαρκούν τα μέτρα προστασίας στα σχολεία

«Θέλουμε τα σχολεία ανοιχτά και τα παιδιά στις αίθουσες», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου μιλώντας στην ΕΡΤ.
Οικονόμου: Επαρκούν τα μέτρα προστασίας στα σχολεία

Για την αντιμετώπιση της πανδημίας στα σχολεία, δήλωσε πως «έχουμε το εμβόλιο και ένα ισχυρό σύστημα διαγνωστικών τεστ δωρεάν, έτσι θα ξέρουμε ανά πάσα στιγμή που βρίσκεται η πανδημία, παράλληλα υπάρχουν και τα μέτρα όπως οι μάσκες και οι αποστάσεις», σημειώνοντας πως επαρκούν ώστε η κατάσταση να βρίσκεται υπό έλεγχο.

Συμπλήρωσε πως είναι μεγάλο το ποσοστό των εμβολιασμένων εκπαιδευτικών και των οικογενειών και τόνισε πως «είμαστε ακόμα μέσα σε περιβάλλον κορωνοϊού και το εμβόλιο είναι “εκεί” και περιμένει όσους δεν έχουν εμβολιαστεί».

Για τις αλλαγές στο υπουργείο Υγείας

Για τις κυβερνητικές αλλαγές, ως προς το υπουργείο Υγείας, είπε «ότι έκλεισε ένας κύκλος προκλήσεων και τώρα έχουμε νέες προκλήσεις, με στόχο να περάσουμε με όσο το δυνατόν με λιγότερες συνέπειες το τελευταίο – όπως φαίνεται- στάδιο της πανδημίας. Το σύστημα Υγείας και η χώρα άντεξαν και έμειναν όρθια και το δείχνει και η οικονομία».

«Τα μέτρα για την προστασία, δεν είναι ενάντια στην ελευθερία»

Για τις γονικές παροχές και τις δωρεές, αλλά και το σύνολο των μέτρων που ανακοινώθηκαν στη ΔΕΘ, αναφερόμενος στην αντιπολίτευση και τις κριτικές, τόνισε ότι δεν ήταν δεδομένο ότι θα γίνονταν όλα αυτά, τα οποία έχουν αναπτυξιακή διάσταση, αναφερόμενος στο θέμα των γονικών παροχών.

Στη συνέχεια σημείωσε πως τα μέτρα για την προστασία από τον κορωνοϊό, δεν είναι ενάντια στην ελευθερία, πρέπει να εφαρμόσουμε τα μέτρα που μας λένε οι ειδικοί για να μην ξαναγυρίσουμε σε καταστάσεις που χρειάζονταν μηνύματα για να βγούμε έξω.

Για τον ΔΕΔΔΗΕ και την αύξηση στο ρεύμα

Στη συνέχεια ανέφερε ότι τα χρήματα από την πώληση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ θα αξιοποιηθούν για την υπογειοποίηση του δικτύου και άλλες αναπτυξιακές δράσεις.

Μιλώντας για το θέμα της αύξησης στο ηλεκτρικό ρεύμα, ότι το μέτρο της απορρόφησης του 80% των αυξήσεων από το κράτος είναι μέτρο οριζόντιο για όλους.

«Παίρνουμε μέτρα για να μην επιτρέψουμε να εμφανιστούν αθέμιτες πρακτικές και συνθήκες αισχροκέρδειας», δήλωσε ο κ. Οικονόμου αναφερόμενος στο ζήτημα των ανατιμήσεων.

Για την οικονομία

Ο Γιάννης Οικονόμου είπε ότι η συζήτηση για τον προϋπολογισμό, θα βοηθήσει στην επαναξιολόγηση της οικονομίας και του δημοσιονομικού χώρου που δημιουργείται.

«Όταν η χώρα πάει καλά αυτό πρέπει να έχει αντανάκλαση στις καθημερινές ανάγκες και προσδοκίες των πολιτών», είπε ο κ. Οικονόμου .

Σύμφωνα με πληροφορίες τα επόμενα μέτρα στήριξης είναι μονιμοποίηση της κατάργησης της εισφοράς αλληλεγγύης, διεύρυνση της κατάργησης της εισφοράς για όλες τις κοινωνικές ομάδες, μέτρα στήριξης νέων ζευγαριών και μέτρα μείωσης της ανεργίας ειδικά σε νέους και γυναίκες.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ