Οικονόμου: Η κυβέρνηση δεσμεύθηκε για διαλεύκανση της υπόθεσης τηλεφωνικών παρακολουθήσεων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου: Η κυβέρνηση δεσμεύθηκε για διαλεύκανση της υπόθεσης τηλεφωνικών παρακολουθήσεων

Τι συνόψισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η νόμιμη επισύνδεση στο κινητό τηλέφωνο του Νίκου Ανδρουλάκη, δεσμεύτηκε για τη διαλεύκανση της υπόθεσης με σεβασμό στους θεσμούς και στις διαδικασίες, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Συνέχισε λέγοντας ότι «η αντιπολίτευση δεν έπαψε να κόπτεται για τη δημοκρατία, αλλά χθες στη συνεδρίαση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας αναδείχθηκε η υποκρισία και η περιφρόνησή της στους θεσμούς».

Πρόσθεσε ότι οι συζητήσεις στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας είναι απόρρητες και όσοι λαμβάνουν μέρος δεσμεύονται να τηρήσουν το απόρρητο και μετά τη λήξη της συζήτησης. «Δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί ούτε να διαψευσθεί ό,τι κυκλοφορεί πως ειπώθηκε στην επιτροπή» είπε.

Ωστόσο, η συζήτηση μεταδιδόταν σε συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης, όπως είπε ο κ. Οικονόμου επισημαίνοντας πως «Η αντιπολίτευση δημιουργεί ένα δόλιο αφήγημα που δεν μπορεί να απαντηθεί, καθώς αυτό αντιβαίνει στις νόμιμες διαδικασίες».

Σύμφωνα με τον κο Οικονόμοπυ, η αντιπολίτευση δεν χάνει ευκαιρία να πλήττει κορυφαίους θεσμούς, για να παραπλανήσει την κοινή γνώμη.

«Η κυβέρνηση θα πράξει ό,τι είναι θεσμικά επιτρεπτό. Όποιος ενδιαφέρεται να μάθει τι συνέβη, οφείλει να θωρακίσει τις διαδικασίες. Όσοι δεν το πράξουν, δεν σέβονται τους θεσμούς. Η κυβέρνηση σχεδιάζει να ακυρώσει τα σχέδια ανωμαλίας που απεργάζονται διάφοροι» είπε.

Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό ο κ. Οικονόμου είπε ότι τόσο στον Έβρο όσο και στα θαλάσσια σύνορα η πίεση αυξάνεται.

Μέσα στον Αύγουστο 25.000 παράτυποι μετανάστες επιχείρησαν να περάσουν τα ελληνικά σύνορα και σε αυτή τη θέση τους άφησαν οργανωμένα τουρκικά συμφέροντα.

Η τουρκική πλευρά επιχειρεί για ακόμη μια φορά την εργαλειοποίηση αυτών των δυστυχισμένων ανθρώπων, για να πλήξει την Ελλάδα.

Η Ελλάδα ανταποκρίνεται στο ανθρωπιστικό καθηκον της, αλλά δεν είμαστε αφελείς, πρόσθεσε. Αυστηρή αλλά δίκαιη, η μεταναστευτική μας πολιτική, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr