Παγώνης: Το έργο ενεργειακής αναβάθμισης κλειστού γυμναστηρίου «Τάσος Καμπούρης» εγκρίθηκε από το ΕΣΠΑ το 2019
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παγώνης: Το έργο ενεργειακής αναβάθμισης κλειστού γυμναστηρίου «Τάσος Καμπούρης» εγκρίθηκε από το ΕΣΠΑ το 2019

Ο πρώην δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης ενημερώνει ότι το έργο ενεργειακής αναβάθμισης κλειστού γυμναστηρίου «Τάσος Καμπούρης» εγκρίθηκε και χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ το 2019.

Ο πρώην δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης ενημερώνει ότι το έργο ενεργειακής αναβάθμισης κλειστού γυμναστηρίου «Τάσος Καμπούρης» εγκρίθηκε και χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ το 2019. Ο κ. Παγώνης αναφέρει ότι εγκρίθηκαν έργα που θα εξοικονομούσαν την ενέργεια κατά 53%.

Ακολουθεί η επιστολή του Χρήστου Παγώνη:

Τον Μάιο του 2018 ο Δήμος Χαλκιδέων συνέταξε Τεχνικό Δελτίο και υπέβαλε πρόταση στο Υπουργείο προκειμένου να εγκριθεί η Χρηματοδότηση της Ενεργειακής Αναβάθμισης του Κλειστού Γυμναστηρίου Κανήθου «Τάσος Καμπούρης». Έργο κόστους 2.300.000 €.

Με την μελέτη που προτείναμε πετυχαίναμε Εξοικονόμηση Ενέργειας τουλάχιστον 53% (654,5 kWh/m2) σε σχέση με την κατανάλωση ενέργειας πριν τις παρεμβάσεις .

Συγκεκριμένα προτείναμε:

προσθήκη θερμομόνωσης στην εξωτερική επιφάνεια του κτιριακού κελύφους – 4.000 μ2,
θερμομόνωση της Οροφήςς του κτιρίου – 1.200 μ2,
αντικατάσταση κουφωμάτων (πλαίσια – υαλοπίνακες – εξώφυλλα), με νέα χαμηλού συντελεστή θερμοπερατότητας – 320 μ2.
Ως προς τις Ηλεκτρομηχανολογικές Εργασίες:

1. Αντικατάσταση Λέβητα συμπυκνώσεως για τις ανάγκες θέρμανσης – 2 ΤΕΜ., Ισχύος 250.000 Kcal/h, με Απόδοση >92%,
2. Αντικατάσταση λέβητα συμπυκνώσεως για τις ανάγκες Ζεστού Νερού Χρήσης (ΖΝΧ) – 1 ΤΕΜ.,
3. Επισκευή υφιστάμενου CHILLER, με αντικατάσταση κινητήρων ψυκτικών μονάδων με νέους – 2 ΤΕΜ., τεχνολογίας Inverter, με Εποχιακό Βαθμό SEER > απο 2,5,
4. Ηλιακοί Συλλέκτες Επιλεκτικοί για την παραγωγή ΖΝΧ που θα συνδέονται με τα Boiller – 85 μ2,
5. Αυτοματισμοί για τον έλεγχο της λειτουργίας των τερματικών μονάδων ανά λειτουργικό χώρο. Υδραυλική προσαρμογή κυκλοφορητών, αυτόματος έλεγχος στην προσαγωγή αέρα. Έλεγχος θερμοκρασίας προσαρμογής αέρα και & τοποθέτηση αυτοματισμών για ελεύθερη μηχανική ψύξη ή νυχτερινό αερισμό. Τοποθέτηση ελεγκτών υγρασίας του αέρα προσαγωγής/απόρριψης – 1 ΤΕΜ.,
6. Boiler διπλής ενέργειας για ΖΝΧ – 2 ΤΕΜ. και
7. Αντικατάσταση Φωτιστικών Σωμάτων και αντικατάσταση λαμπτήρων με νέους τύπου LED – 70 ΤΕΜ για Φωτισμό Γηπέδου + 100 ΤΕΜ για Φωτισμό λοιπών Χώρων.

Η πρόταση για το έργο αυτό εγκρίθηκε και χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ του ΥΜΕΠΕΡΑΑ και εντάχθηκε στον Προϋπολογισμό του Δήμου Χαλκιδέων έτους 2019.
Με έργα αυτής της κλίμακας σχεδιάσαμε το μέλλον του Δήμου Χαλκιδέων την περίοδο 2014 -2019 στον τομέα του Αθλητισμού και της προστασίας του Περιβάλλοντος, υλοποιώντας και την υποχρέωσή μας για μείωση των ρύπων της ατμόσφαιρας που προκύπτει από το Σύμφωνο Δημάρχων που έχουμε υπογράψει.

Αυτό το έργο αναμένεται να υλοποιηθεί ελπίζουμε σύντομα και χωρίς καθυστερήσεις μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης με τον ανάδοχο την 12-4-2021, από τη σημερινή Δημοτική Αρχή.

 

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr