ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πάιατ: Ενδιαφέρον του Αμερικανού πρέσβη για την επόμενη μέρα στη Βόρεια Εύβοια

Ο Τζέφρι Πάιατ ενημερώθηκε την Παρασκευή σε ευρεία σύσκεψη στη Λαμία για την κατάσταση που διαμορφώνεται στη Βόρεια Εύβοια μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές.
Πάιατ: Ενδιαφέρον του Αμερικανού πρέσβη για την επόμενη μέρα στη Βόρεια Εύβοια

Το προσωπικό του ενδιαφέρον για την κατάσταση που διαμορφώνεται στη Βόρεια Εύβοια μετά τις πυρκαγιές κατέθεσε στον Περιφερειάρχη Στερεάς, Φάνη Σπανό ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους την Παρασκευή στη Λαμία.

Κατά τη διάρκεια σύσκεψης που έγινε στα γραφεία της Περιφέρειας ο Αμερικανός πρέσβης ζήτησε λεπτομέρειες για το σχέδιο αποκατάστασης της Βόρειας Εύβοιας δηλώνοντας συγχρόνως ότι λίγο καιρό πριν τις καταστροφικές πυρκαγιές βρέθηκε στην καταπράσινη, όπως είπε, βόρεια Εύβοια και με το ποδήλατο του είχε γυρίσει όλες αυτές τις εκτάσεις που σήμερα έχουν καεί.

Εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί δεν υπήρξαν ανθρώπινα θύματα στην περιοχή ενώ παράλληλα υπογράμμισε ότι έχει συνταχθεί μία αναφορά από Αμερικανούς επιστήμονες για την αποκατάσταση της περιοχής ενώ παράλληλα έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο ρόλο τη Στερεάς Ελλάδας για την ενεργειακή αναβάθμιση της χώρας.

«Εκτός από φίλος τη χώρας, είναι πολύ καλός φίλος της Στερεάς Ελλάδας» δήλωσε ο κ. Σπανός μετά το τέλος της συνάντησης τονίζοντας ότι «ο κ. πρέσβης των ΗΠΑ ενημερώθηκε για τις προτάσεις μας στον τουρισμό και για τις αναπτυξιακές προτεραιότητες της περιοχής μας».

Σε συνάντηση που είχε ο Αμερικανός πρέσβης στη συνέχεια με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδας κκ Συμεών υπογράμμισαν την παλιά του γνωριμία από τη θητεία του Μητροπολίτη Φθιώτιδας στην αρχιεπισκοπή Αθηνών. Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας υπογράμμισε πως ο κ. Πάιατ είναι ο πρώτος πρέσβης των ΗΠΑ που τα τελευταία όπως είπε 100 χρόνια βρίσκεται τόσο κοντά στην Ελλάδα και τα ελληνικά συμφέροντα παγκοσμίως».

Ο Σεβασμιώτατος ενημέρωσε τον κ. Πάιατ για τις δραστηριότητες και τις πρωτοβουλίες, τις οποίες έχει αναλάβει η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος στο πλαίσιο της άσκησης του πνευματικού της έργου, καθώς και για το βραχυπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο ποιμαντικό της σχεδιασμό.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ