ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Γιώργου Μαρίνου στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων στα Φύλλα Εύβοιας

Τι δήλωσε ο Γιώργος Μαρίνος στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας
Παρέμβαση Γιώργου Μαρίνου στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων στα Φύλλα Εύβοιας

Παρέμβαση του Γιώργου Μαρίνου, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή Εύβοιας, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων των Φύλλων Εύβοιας που είναι ακόμη αποκομμένοι, ένα χρόνο μετά την πλημμύρα του Αυγούστου 2020,  και απαιτούν την αποκατάσταση της γέφυρας.

Τι δήλωσε ο Γιώργος Μαρίνος

“Εχουμε θέσει ως Κομμουνιστικό κόμμα Ελλάδας επανειλημμένως το θέμα στη Βουλή, στα υπουργεία, στο δήμο, στην περιφέρεια και επιμένουμε. Ποια είναι τα κριτήρια της επιλογής τους; Για έργα που αφορούν τα μεγάλα συμφέροντα μπορούν να βγαλουν τις αδειες και τις δημοπραττησεις μέσα σε μία βδομάδα. Κι οταν αφορουν τις λαϊκές ανάγκες μπορεί να περάσει πενταετία δεκαετία. Γιατι δεν έγιναν έργα ούτε μετά την καταστροφική πλημμύρα του 2009. Αναζητούσαν τώρα, ένα χρόνο μετά τη πλημμύρα του 2020 που θρηνήσαμε νεκρούς, τις μελέτες! καμία εμπιστοσύνη!
Αυτο που θα κρινει τη συνεχεια ειναι η αποφασιστικη οργανωση και κινητοποιηση του λαου της περιοχής. Και το τελευταίο διάστημα συμμετειχαμε στην κινητοποίηση που έγινε στη γέφυρα στο βασιλικό. Υπάρχει μία συσπείρωση εδώ, γίνεται μία κινητοποίηση, πρέπει να υπάρξει συντονισμός και να ακουστει η φωνή και με κινητοποιηση στη Χαλκίδα και με κινητοποιήσεις στην Αθήνα γιατί είναι αδιστακτοι και επικινδυνοι. Τι δεν μετράνε;
Δεν μετρανε οτι εχουμε Σεπτεμβρη. Ότι υπάρχει κίνδυνος πλημμύρας όπως δεν το μετράνε και στη Βόρειο Εύβοια που η πολιτική τους, τους κατέκαψε. Το λογικο, το στοιχειώδες, τι θα γίνει σε περίπτωση πλημμύρας; Με τη νέα τεχνολογία που υπάρχει τέτοια έργα μπορεί να γίνουνε -μας διαβεβαίωσαν και μηχανικοι- σε τέσσερις μήνες. Σηκώνουν ουρανοξύστες σε ένα χρόνο. Δεν μπορούν να τα φτιάξουνε; Αλλά η πολιτικη τους είναι βαθιά αντιλαϊκή.
Και εχουν ολοι ευθυνες. Από αυτή τη σκοπιά θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι θα συνεχίσουμε και στη βουλή και στα υπουργεία και στην περιφέρεια και στο δήμο και θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα για να αναδειχτούν τα δικά σας τα αιτήματα και να γίνει αποφασιστική διεκδίκηση για να έχουμε αποτέλεσμα να λυθεί το πρόβλημα της γέφυρας των φύλλων και να παρθούν ουσιαστικά αντιπλημμυρικά έργα στο ληλα ποταμό και στο δήμο διρφύων-μεσσαπίων. Καλή δύναμη.”

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ