Παρέμβαση Ραβιόλου στη συνεδριακή διάσκεψη της ΚΕΔΕ – ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας-Τι ανέφερε
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Ραβιόλου στη συνεδριακή διάσκεψη της ΚΕΔΕ – ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας-Τι ανέφερε

Στη σημερινή του παρέμβαση στη συνεδριακή διάσκεψη της ΚΕΔΕ – ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας, παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκου, του Υφυπουργού Εσωτερικών κ. Λιβάνιου και του Γεν. Γραμματέα κ. Σταυριανουδάκη ο δήμαρχος Καρύστου επεσήμανε τα εξής :
Α) Ευχαρίστησα την ηγεσία του Υπουργείου για τις τοποθετήσεις τους και για την απόφαση χρηματοδότησης για τη βελτίωση των υποδομών ύδρευσης των δικτύων του Δήμου Καρύστου , προϋπολογισμού 3.000.000€
Β) Τόνισα ότι η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την απαράδεκτη στάση της ΔΕΗ, η οποία σε καιρό πανδημίας προχωρά στη διακοπή ηλεκτροδότησης σε νοικοκυριά πρέπει να σταματήσει αμέσως. Ειδικά στο δήμο Καρύστου ο οποίος είναι ένας από τους μεγαλύτερος παραγωγούς ενέργειας η κεντρική διοίκηση αλλά και οι πάροχοι θα πρέπει να δείχνουν μεγαλύτερο σεβασμό.
Γ) Ενημέρωσα για τα πάγια αιτήματα μας σχετικά με την εγκατάσταση και λειτουργία των ΑΠΕ καθώς και έθεσα το θέμα της αύξησης των ανταποδοτικών τελών από 3% σε 5% και ζήτησα αυτή η πρόταση να υιοθετηθεί από τη ΚΕΔΕ και να γίνει συνολικό αίτημα για όλους τους δήμους που φιλοξενούν ΑΠΕ.
Δ) Μετέφερα, λόγω της πανδημίας, τη διαχρονική κραυγή αγωνίας της τοπικής μας κοινωνίας σε σχέση με την αναβάθμιση των υποδομών μας.
Ε) Επεσήμανα ότι ο Δήμος Καρύστου, όπως φυσικά και άλλοι δήμοι, είναι υποστελεχωμένοι με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν στις αυξανόμενες ανάγκες όχι μόνο στις τακτικές αλλά και στις έκτακτες. Για το λόγο αυτό ζήτησα άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με την ανάλογη φυσικά χρηματοδότηση.
ΣΤ) Κλείνοντας, υπογράμμισα ότι η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει άμεσα να χρηματοδοτηθεί ώστε να μπορέσει να ασκήσει μια πιο ουσιαστική κοινωνική πολιτική και να στηρίξει τους πολίτες που δοκιμάζονται και λόγω της πανδημίας. Είμαστε ο πιο κοντινός θεσμός στον πολίτη και για αυτό θα πρέπει η κεντρική διοίκηση να στηρίξει τις προσπάθειες των δήμων ώστε κανένας συμπολίτης μας να μην αισθανθεί μόνος.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr