ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περιοδεία του ΚΚΕ στο εργοτάξιο του Δήμου Χαλκιδέων

Περιοδεία του ΚΚΕ στο εργοτάξιο του Δήμου Χαλκιδέων
Συνεχίζονται οι περιοδείες των Κομματικών Οργανώσεων του ΚΚΕ σε χώρους δουλειάς στην Εύβοια

Στο εργοτάξιο του Δήμου Χαλκιδέων στη Λάμψακο βρέθηκε κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλή τη Γρανέττα Τσιβίκα, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Εύβοιας του κόμματος και δημοτική σύμβουλο Χαλκίδας.

Το κλιμάκιο του ΚΚΕ συζήτησε με τους εργαζόμενους για την εξέλιξη της πανδημίας, τα προβλήματα της καθημερινότητας των εργαζομένων στη δουλειά και τη ζωή τους με τα απανωτά αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης, την ακρίβεια, τις αυξήσεις στο ρεύμα κλπ.

Η Γρ. Τσιβίκα κάλεσε τους εργαζόμενους να ενταχθούν στην πάλη για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας και του Νοσοκομείου Χαλκίδας, για μέτρα προστασίας στο χώρο εργασίας. Αναδείχθηκε η ευθύνη της κυβέρνησης για την αντιλαϊκή διαχείριση της πανδημίας και η διαχρονική υποβάθμιση του ΕΣΥ.

«Τώρα είναι ανάγκη συμπόρευσης με το ΚΚΕ που αποτελεί εγγύηση  για την ενίσχυση της πάλης του λαού για μέτρα προστασίας της υγείας, για μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας που μαστίζει το λαϊκό εισόδημα, για κάθε λαϊκό πρόβλημα» υπογράμμισε η Γρ. Τσιβίκα στη συζήτηση με τους εργαζόμενους.

Κατά την περιοδεία διαπιστώθηκε επίσης η απαράδεκτη κατάσταση των εγκαταστάσεων του εργοταξίου, των χώρων συγκέντρωσης των εργαζομένων, η απαξίωση υποδομών. Είναι ανάγκη να πραγματοποιηθεί το αίτημα των εργαζομένων για μεταφορά του εργοταξίου σε νέο καταλληλότερο χώρο καθώς και η άμεση λήψη μέτρων βελτίωσης των συνθηκών στο εργοτάξιο μέχρι τη μεταφορά.

Τέλος, το κλιμάκιο του ΚΚΕ δήλωσε επίσης τη στήριξή του στους εργαζόμενους που μέσα από το Σωματείο τους διεκδικούν την τήρηση των εργασιακών τους δικαιωμάτων, την πρόσληψη προσωπικού με μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας, τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr