ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πηγές της ΠΣτΕ σε Μπατζελή- Η βιασύνη βλάπτει, χονδροειδείς ανακρίβειες

Σχετικά με το δημοσιεύμα της παράταξης της Κατερίνας Μπατζελή σύμφωνα με την οποία ασκεί κριτική στον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας για την στήριξη των επιχειρήσεων λόγω covid
Πηγές της ΠΣτΕ σε Μπατζελή- Η βιασύνη βλάπτει, χονδροειδείς ανακρίβειες

Σχετικά με το δημοσιεύμα της παράταξης της Κατερίνας Μπατζελή σύμφωνα με την οποία ασκεί κριτική στον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας για την στήριξη των επιχειρήσεων λόγω covid λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν είναι στα βασικά ενδιαφέροντα της Περιφερειακής Αρχής, πηγές της περιφέρειας σχολιάζουν τα εξής:

Το πρόγραμμα κεφαλαιακής ενίσχυσης μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, ύψους 25.000.000 ευρώ δημόσιας δαπάνης, δεν έχει καμία σχέση με το πρόγραμμα “Ενίσχυση Μεσαίων Επιχειρήσεων στη Στερεά Ελλάδα για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό τους.” Έχουν διαφορετικές αφετηρίες, διαφορετικούς δικαιούχους και κυρίως διαφορετικούς στόχους.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι τα 9 εκατομμύρια ευρώ δημόσιας δαπάνης για τις μεσαίες επιχειρήσεις με προσωπικό 50 ως 200 άτομα δεν είναι κεφαλαιακή ενίσχυση, αλλά επιδότηση ύψους 35% για επιχειρηματικά σχέδια ανάπτυξης, με το υπόλοιπο ποσό να καλύπτεται από ιδιωτική χρηματοδότηση. Έτσι, το συνολικό τους ύψος των επενδύσεων ανέρχεται σε 25.884.242 ευρώ με προφανή αναπτυξιακά οφέλη για τον τόπο μας.

Τέλος τονίζουν ότι η Περιφερειακή Αρχή, έχοντας πετύχει εξαιρετικά υψηλή απορρόφηση στο σύνολο των αξόνων του ΕΣΠΑ, είχε ήδη πριν από την πανδημία διοχετεύσει το μεγαλύτερο μέρος των κονδυλίων ενίσχυσης επιχειρήσεων σε αναπτυξιακές δράσεις. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με το (λόγω της γνωστής στατιστικής στρέβλωσης) μικρό σε μέγεθος συνολικό ΕΣΠΑ της Περιφέρειας, δεν επέτρεψε την ακόμη υψηλότερη χρηματοδότηση του προγράμματος κεφαλαιακής ενίσχυσης. Τα 25 εκατομμύρια εξασφαλίστηκαν με μεγάλη προσπάθεια, μεθοδικούς τεχνικούς χειρισμούς και ισχυρή πολιτική διεκδίκηση υπερδεσμεύσεων.

Προφανώς, απείρως ευκολότερο του να εξασφαλίσεις 25 εκατομμύρια για την Περιφέρεια μέσα σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία, είναι να προτείνεις εκ του ασφαλούς όχι μόνο 50, αλλά 100, 150 ή και 200 εκατομμύρια ευρώ.

Σημειώνεται δε ότι παρήγορη είδηση για το δημόσιο διάλογο αποτέλεσε η αποκατάσταση τουλάχιστον δύο εκ των χονδροειδών ανακριβειών του αρχικού δελτίου τύπου της εν λόγω παράταξης, με ορθή επανάληψη. Η βιασύνη βλάπτει, λένε χαρακτηριστικά πηγές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

 

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ