Πιστοποιητικό εμβολιασμού: «Κλείδωσε» η αλλαγή στην διάρκεια της ισχύος του – Τι αποκάλυψε ο Πλεύρης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιστοποιητικό εμβολιασμού: «Κλείδωσε» η αλλαγή στην διάρκεια της ισχύος του – Τι αποκάλυψε ο Πλεύρης

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης αναφέρθηκε στην αλλαγή που έρχεται στο πιστοποιητικό εμβολιασμού

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης αναφέρθηκε στην αλλαγή που έρχεται στο πιστοποιητικό εμβολιασμού

Μια σημαντική αλλαγή στην διάρκεια ισχύος του πιστοποιητικού εμβολιασμού για όλες τις ηλικιακές ομάδες άνω των 18 ετών προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, υποστηρίζοντας ότι οι σχετικές αποφάσεις έχουν «κλειδώσει».

Όπως εξήγησε ο Θάνος Πλεύρης μιλώντας στον ΣΚΑΪ αυτό που έχει «κλειδώσει» είναι ότι η διάρκεια ισχύος του πιστοποιητικού εμβολιασμού για τους επτά μήνες, μέτρο που ισχύει σήμερα για τους άνω των 60 ετών, «θα μεταφερθεί σε όλες τις ηλικίες».

«Αν κάποιος δεν έχει κάνει τρίτη δόση στο 7μηνο θα θεωρείται ότι δεν έχει εμβολιαστεί» πρόσθεσε ο Θάνος Πλεύρης προαναγγέλλοντας ότι οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν τις επόμενες ημέρες.

«Παράθυρο» για μερική άρση περιορισμών
Ο Θάνος Πλεύρης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για μερική άρση των περιορισμών μετά από επανεξέταση του επιδημικού κύματος από την επιτροπή την επόμενη εβδομάδα ανάλογα με το χρόνο κορύφωσης του κύματος και της πίεσης στο ΕΣΥ εξηγώντας ότι αυτό θα αφορά και τα κέντρα διασκέδασης.

«Πρόθεσή μας είναι να μην υπάρξει περαιτέρω περιορισμός σε άλλες δραστηριότητες, άρα αυτή τη στιγμή δεν συζητάμε περισσότερους από αυτούς που έχουν μπει, κι από εκεί και πέρα θα επανεκτιμηθεί την άλλη εβδομάδα αν χρειαστεί αυτοί οι περιορισμοί να παραμείνουν, ή θα μπορούν μερικώς να αίρονται πχ. στα γήπεδα, αν θα μπορεί να υπάρξει κάτι μεγαλύτερο σε πληρότητα. Αλλά αυτό θα είναι συζήτηση της άλλης εβδομάδας. Μέχρι τις 16 ισχύουν τα μέτρα, άρα υπολογίστε ότι την επομένη Τρίτη – Τετάρτη που θα είναι η τρίτη εβδομάδα με μετάλλαξη Όμικρον θα έχουμε καλύτερα αποτυπωμένη εικόνα» είπε χαρακτηριστικά ο Θάνος Πλεύρης.

Ο υπουργός Υγείας διεμήνυσε, ακόμα, ότι αν χρειαστεί από την πίεση που θα ασκηθεί στο σύστημα υγείας, θα γίνει επίταξη υπηρεσιών ιδιωτών ιατρών αλλά όχι επιστροφή υγειονομικών που δεν έχουν εμβολιαστεί. «Δεν πρόκειται να επιστρέψουν στις εργασίες τους οι μη εμβολιασμένοι γιατροί αν δεν κάνουν την πρώτη δόση του εμβολίου» ξεκαθάρισε ο Θάνος Πλεύρης επαναλαμβάνοντας ότι «το μέτρο (αναστολής εργασίας) παρατείνεται μέχρι τις 31 Μαρτίου. Εξετάζεται το ενδεχόμενο να είναι το μέτρο μόνιμο, υπό την έννοια ότι ο εμβολιασμός θα είναι υποχρεωτικός, αν γίνει υποχρεωτικός προφανώς δεν θα μπορέσουν να παραμείνουν στο σύστημα»

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr