ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πνευματικός: Προχωράει η αξιολόγηση των νέων Πανεπιστημιακών Τμημάτων στα Ψαχνά

Πνευματικός: Προχωράει η αξιολόγηση των νέων Πανεπιστημιακών Τμημάτων στα Ψαχνά

Προχωράει η αξιολόγηση των νέων Πανεπιστημιακών Τμημάτων στα Ψαχνά

Άμεσα ξεκινά η διαδικασία αξιολόγησης των νέων Πανεπιστημιακών Τμημάτων του ΕΚΠΑ στα Ψαχνά που βρίσκονται σε αναστολή, σύμφωνα με γραπτή διαβεβαίωση που έλαβα από τον Πρόεδρο της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης, η οποία είναι αρμόδια για την αξιολόγηση. Ο Πρόεδρος της ΕΘΑΑΕ απαντώντας σε σχετική επιστολή μου με ενημέρωσε ότι, μετά από πρόσφατη οδηγία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, η ΕΘΑΑΕ θα προχωρήσει στην πιστοποίηση των προγραμμάτων σπουδών και τελικά στην αξιολόγηση των τμημάτων, που τέθηκαν σε αναστολή, εφόσον έχουν κατατεθεί οι απαραίτητοι φάκελοι από το ΕΚΠΑ.

Οι σχετικοί φάκελοι τεκμηρίωσης του αιτήματος έχουν ήδη κατατεθεί και συνεπώς διασφαλίστηκε ότι η διαδικασία αξιολόγησης μπορεί πλέον να προχωρήσει κανονικά.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε συνέχεια των δύο προηγούμενων επιστολών μου προς την ΕΘΑΑΕ, καθώς και της συνάντησης μου, νωρίτερα τον Οκτώβριο, με την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων για το ίδιο θέμα.

Επειδή το ζήτημα της αξιολόγησης των Πανεπιστημιακών Τμημάτων στα Ψαχνά απασχολεί ιδιαίτερα την τοπική κοινωνία, ώστε φοιτητές και οικογένειες να γνωρίζουν εμπρόθεσμα αν θα υπάρχει η δυνατότητα φοίτησης σε αυτά, είναι εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι θα ολοκληρωθεί άμεσα η διαδικασία της αξιολόγησής τους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ