Ψαθάς στο evima.gr: Κλειστά τα σχολεία σε όλο στο δήμο την Δευτέρα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ψαθάς στο evima.gr: Κλειστά τα σχολεία σε όλο στο δήμο την Δευτέρα

Ο δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων τόνισε μιλώντας στο evima.gr, πως τα σχολεία θα είναι κλειστά σε όλο το δήμο τη Δευτέρα.

Κλειστές θα παραμείνουν όλες οι σχολικές μονάδες στο δήμο Διρφύων Μεσσαπίων την Δευτέρα 24 Ιανουαρίου, καθώς η κακοκαιρία Ελπίδα έχει φέρει πυκνές χιονοπτώσεις στις περισσότερες δημοτικές Ενότητες. Τις επόμενες ώρες μάλιστα σύμφωνα με τους μετεωρολόγους η Εύβοια αναμένεται να δεχτεί ακόμα περισσότερα χιόνι σε διάφορες περιοχές.

Ο δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς διαβεβαίωσε μιλώντας στο evima,gr, πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν σοβαρά προβλήματα από το χιόνι, ωστόσο παραμένει σε εγρήγορση ο μηχανισμός καθώς θα υπάρξει ραγδαία επιδείνωση. Άλλωστε αυτός είναι και ο λόγος που θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία σε όλο το δήμο, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε στο evima.gr, ο κ. Ψαθάς.

Το έστρωσε και στους Καθενούς Ευβοίας

Πυκνές χιονοπτώσεις και κρύο έφερε η κακοκαιρία «Ελπίς» στα ορεινά χωριά του δήμου Διρφύων Μεσσαπίων από χθες το πρωί. Στα λευκά ξύπνησαν οι κάτοικοι στο χωριό Καθενοί, ενώ μέχρι αυτή την ώρα η χιονόπτωση είναι πυκνή, ενώ το χιόνι στο έδαφος έχει ύψος από 2 έως 5 πόντους. Έντονη χιονόπτωση υπήρχε τις πρώτες πρωινές ώρες και στην διασταύρωση Καθενών, με τα μηχανήματα του δήμου να βρίσκονται επι ποδός για να κρατήσουν το επαρχιακό δίκτυο ανοιχτό.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά μοντέλα, στην Εύβοια οι χιονοπτώσεις που ξεκίνησαν πριν από λίγες ώρες, αναμένεται να ενταθούν από το μεσημέρι της Δευτέρας έως και τις προμεσημβρινές ώρες της Τρίτης.

Η κορύφωση του φαινομένου αναμένεται αύριο Δευτέρα, οπότε οι χιονοπτώσεις θα ενταθούν και θα είναι τοπικά πυκνές αρχικά στο κεντρικό και το βόρειο Αιγαίο, την Εύβοια, την ανατολική Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά και βαθμιαία στην ανατολική Πελοπόννησο και σε όλο το νότιο Αιγαίο μέχρι την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr