Σε ποια περιοχή της Στερεάς Ελλάδας βρέθηκε χθες ο Πρωθυπουργός
Ειδησεις ευβοια

Σε ποια περιοχή της Στερεάς Ελλάδας βρέθηκε χθες ο Πρωθυπουργός

Σύμφωνα με τον κο Σπανό, μεταξύ πολλών ζητημάτων που ετέθησαν ήταν στη συνάντηση με τον κο Μητσοτάκη, ήταν και ο διαγώνιος άξονας Φωκίδας

Την Άμφισσα επισκέφθηκε με μεγάλο κλιμάκιο, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σύμφωνα με ανάρτηση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανού στο facebook ο οποίος και τόνισε πως μαζί με όλους τους φορείς της περιοχής συζητήσαν για τα πλέον κρίσιμα ζητήματα της Φωκίδας.

Σύμφωνα με τον κο Σπανό, μεταξύ πολλών άλλων ετέθη ο διαγώνιος άξονας Φωκίδας και υπογράφεται άμεσα σύμβαση στο Γραβιά – Βάργιαννη (ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας) και ακολούθως στο μεγάλο έργο Μπράλλος – Άμφισσα.

Επιπρόσθετα μίλησαν για το ζήτημα του Αρχαιολογικού χώρου Δελφών.

“Δουλεύουμε εντατικά με το Υπουργείο Πολιτισμού τα έργα προστασίας των μνημείων. Στοχεύουμε σε μια μεγάλη δράση στρατηγικής αναβάθμισης του χώρου” έγραψε ο κος Σπανός.

Περαιτέρω τέθηκε επί τάπητος o Ελαιώνας Άμφισσας και κυβέρνηση, Περιφέρεια, Δήμος Δελφών, παραγωγοί και ιδιωτικές εταιρείες συνεργαζόνται, σύμφωνα με τον κο Σπανό, για έναν σύγχρονο φορέα που θα υπηρετήσει την προστασία, αλλά και την ολιστική ανάπτυξη του ιστορικού ελαιώνα, στο τρίπτυχο Ιστορία – Πολιτισμός – Αγροδιατροφή.

Συζητήθηκε το ζήτημα για το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο καθώς απολύτως απαραίτητη είναι η αναβάθμισή του σε συναρμογή με τις τοπικές παραγωγικές δράσεις αλλά και η πρωτογενής παραγωγή.

“Ξεκινά σύντομα το αρδευτικό Μόρνου, ενώ ξεπεράστηκαν τα προβλήματα και συνεχίζονται απρόσκοπτα τα έργα στο αρδευτικό του ελαιώνα Άμφισσας” τόνισε ο κος Σπανό με αφορμή το παραπάνω.

Επιπρόσθετα έγινε αναφορά στον Παραλίμνιο αγωγό Μόρνου.

“Πρέπει να υλοποιηθεί αυτή η παλιά σοβαρή «οφειλή» της Πολιτείας προς τη Δωρίδα” ήταν το σχόλιο του Περιφερειάρχη.

Συζητήσεις έγιναν ακόμη για το χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού.

“Σε συνεργασία με τους τρεις παραπαρνάσσιους Δήμους, εκσυγχρονίζουμε το οδικό δίκτυο, προετοιμάζουμε τον εκχιονισμό και επενδύουμε στη συνολική του αναβάθμιση” συνόψισε ο κος Σπανός ενώ επιπρόσθετα ξεκαθάρισε πως όσον αφορά το Λιμάνι Ιτέας, το έργο είναι έτοιμο προς δημοπράτηση και θα δώσει μεγάλη αναπτυξιακή προοπτική.

“Τέλος, στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών / European Cultural Centre of Delphi φιλοξενήσαμε το συνέδριο της UNESCO για τα 50 χρόνια από τη Σύμβαση για την Προστασία της Πολιτιστικής και Φυσικής Κληρονομιάς”, έκλεισε την ανάρτησή του ο κος Σπανός.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr