Σκληρές αποφάσεις Μητσοτάκη σήμερα για την οπαδική βία – Στο τραπέζι η αναστολή όλων των πρωταθλημάτων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκληρές αποφάσεις Μητσοτάκη σήμερα για την οπαδική βία – Στο τραπέζι η αναστολή όλων των πρωταθλημάτων

Για τα επεισόδια έξω από το κλειστό “Μελίνα Μερκούρη” στου Ρέντη, που είχαν ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί πολύ σοβαρά ένας αστυνομικός από φωτοβολίδα

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα, Σάββατο (09.12.2023), έκτακτη σύσκεψη για την οπαδική βία, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η κυβέρνηση έχει θορυβηθεί από τα νέα έκτροπα στον αθλητισμό και αναμένεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης να λάβει σκληρές αποφάσεις για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας.

Στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου θα συμμετάσχουν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης και ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης. Επίσης, θα συμμετάσχουν και ο υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου, ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, και ο υφυπουργός παρα τω πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος.

Το κλίμα για αποφασιστική δράση έδωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας στους πολιτικούς συντάκτες, όπου και ξεκαθάρισε πως «οι δράστες όλων αυτών των φρικτών εγκλημάτων δεν έχουν σχέση με τον αθλητισμό και τους χιλιάδες φιλάθλους που θέλουν να πάνε στο γήπεδο. Είναι κοινοί εγκληματίες που με την ανοχή κάποιων απειλούν και κάποιες φορές αφαιρούν ζωές και καταστρέφουνε περιουσίες».

Στο πλαίσιο αυτό, συμπλήρωσε πως η κυβέρνηση δεν έχει αυταπάτες ότι θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα δια μαγείας. Με την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα και τη στάση μας για την εφαρμογή του νόμου θα δώσουμε αυτή τη μάχη με κάθε θεσμικό όπλο μέχρι τέλους». Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, σημείωσε ότι η κυβέρνηση «δεν έχει μείνει στα λόγια» και έστειλε το μήνυμα ότι «οι πολλές πράξεις που έχουν γίνει, πρέπει να γίνουν περισσότερες. Είναι δεδομένο ότι η εγκληματικότητα τρέχει με μια ταχύτητα και εμείς πρέπει να τρέξουμε πιο γρήγορα».

Όπως είπε «οι αλλαγές του Ποινικού Κώδικα θα λύσουν σε μεγάλο ποσοστό την κατάσταση. Αυτοί όλοι οι εγκληματίες που δεν έχουν ούτε χρώμα ούτε ομάδα, είναι εγκληματίες και πρέπει να είμαστε όλοι απέναντι τους, διαπράττουν βαρύτατα κακουργήματα μέχρι ανθρωποκτονίες, αλλά κάνουν και πλημμελήματα που έχουν μεγάλες επιπτώσεις στη δημόσια περιουσία. Δεν θα έχουμε ξανά αυτό που ζήσαμε τα προηγούμενα χρόνια ότι μπαίνουν με μια διαδικασία αυτοφώρου, καταδικάζονται και βγαίνουν έξω. Αυτά τελειώνουν με τις επικείμενες αλλαγές του Ποινικού Κώδικα».

«Ένα ζήτημα είναι η δικαιοσύνη που πρέπει να αποδίδεται πιο γρήγορα και χωρίς αστερίσκους και παραθυράκια για να καταδικάζεται κάποιος και με μια σειρά διεξόδους να μένει έξω και να επιστρέφει στα γήπεδα ή τους χώρους που επιλέγουν να παρανομούν» κατέληξε ο κ. Μαρινάκης.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, επισήμανε ότι: “Οι στιγμές επιβάλλουν τον σεβασμό στο έργο των Αρχών και την ομόθυμη στήριξη της κοινωνίας, τόσο για να αποδοθεί δικαιοσύνη όσο και για να μην κυκλοφορούν ανάμεσά μας άνθρωποι με δολοφονική διάθεση”.

Οι ένστολοι ζητούν διακοπή των πρωταθλημάτων σε όλα τα αθλήματα

Για τον τραυματισμό του αστυνομικού στου Ρέντη, από φωτοβολίδα, εξέδωσαν ανακοίνωση η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών Αστυνομίας και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, ζητώντας τη διακοπή όλων των πρωταθλημάτων, σε όλα τα αθλήματα.

Σε αυτήν εκφράζουν, την οργή και τη θλίψη τους για τη «δολοφονική επίθεση εις βάρους του συναδέλφου» τους, ζητώντας, παράλληλα, από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να διακόψει άμεσα, σήμερα, όλα τα πρωταθλήματα σε κάθε άθλημα. Επίσης, καλούν τόσο τους αρμόδιους φορείς να υψώσουν τείχος σε παρόμοιες ενέργειες βίας, όσο και την ελληνική Δικαιοσύνη «να αναζητήσει τις ευθύνες, όσο ψηλά και αν αυτές υπάρχουν σε επίπεδο ιδιοκτησιών, που ουσιαστικά λειτουργούν ως ηθικοί αυτουργοί σε δολοφονικές ενέργειες».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr