ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκρέκας: Δεν υπήρξε καθυστέρηση στην αντίδραση του κρατικού μηχανισμού στην Εύβοια μετά τις φωτιές

«Ο αγώνας συνεχίζεται πιο έντονος. Τα καιρικά φαινόμενα ήρθαν πολύ έντονα και πολύ νωρίς, αλλά δεν σταματά η προσπάθεια μας, μέχρι να κατασκευάσουμε και το τελευταίο μέτρο κορμοδέματος και κλαδοπλέγματος, ώστε να προστατεύσουμε τους κατάντη οικισμούς και τους πολίτες που διαβιούν εκεί», τόνισε ο κ. Σκρέκας.
Σκρέκας: Δεν υπήρξε καθυστέρηση στην αντίδραση του κρατικού μηχανισμού στην Εύβοια μετά τις φωτιές

Απέρριψε η κυβέρνηση την κριτική περί καθυστερημένης αντίδρασης του κρατικού μηχανισμού στη θωράκιση της Εύβοιας μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού με τον Κώστα Σκρέκα να αναφέρει ότι μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα απομακρύνθηκαν επικίνδυνοι κορμοί.

«Μέσα σε χρόνο ρεκόρ, μόλις 2-3 εβδομάδων από τις καταστροφικές πυρκαγιές στη Βόρεια Εύβοια, είχαν απομακρυνθεί όλοι οι επικίνδυνοι καμένοι κορμοί», ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας στη Βουλή και πρόσθεσε πως τώρα έχουν κατασκευαστεί 24.000 μέτρα κορμοδέμματα, 1.000 μέτρα κλαδοπλέγματα, 2.000 μέτρα σανιδότοιχοι και 700 μέτρα κορμοφράγματα.

«Και συνεχίζουμε», ήταν η φράση που ανέφερε, σημειώνοντας ότι 700 δασεργάτες που ανήκουν σε 16 δασικούς συνεταιρισμούς εργάζονται ανελλιπώς και με τη βοήθεια την αμέριστη στήριξη των δασικών υπηρεσιών και σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

«Δεν είναι για να πανηγυρίζει κάποιος για αυτά· ο αγώνας συνεχίζεται πιο έντονος», είπε. «Δεν σταματά η προσπάθεια μέχρι να προστατεύσουμε, να κατασκευάσουμε και το τελευταίο μέτρο κορμοδέματος, κλαδοπλέγματος», επεσήμανε ο κ. Σκρέκας.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ