Σπανός: Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ενεργοποιεί κινητές μονάδες εμβολιασμού στις απομακρυσμένες περιοχές
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σπανός: Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ενεργοποιεί κινητές μονάδες εμβολιασμού στις απομακρυσμένες περιοχές

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός, μίλησε στον Αθήνα 9.84

Την ενεργό συμμετοχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην εθνική προσπάθεια για την ενίσχυση του εμβολιασμού ενάντια στον Covid-19 και τον τρόπο με τον οποίο σκοπεύει να συμβάλλει, μετά και τη σχετική παραίνεση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για ενεργότερη συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επισήμανε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην Κατερίνα Παπαβασιλείου.

Ο κ. Σπανός, έστειλε το μήνυμα ότι «το εμβόλιο είναι και χρήσιμο και ωφέλιμο και όσο πιο γρήγορα προχωρήσουμε, τόσο πιο εύκολη θα γίνει σύντομα η ζωή μας».

Έχοντας διαπιστώσει ότι ένας από τους λόγους που κάποιες περιοχές της Στερεάς Ελλάδας έμειναν πίσω στους εμβολιασμούς είναι και το γεγονός ότι οι κάτοικοι ορισμένων απομακρυσμένων χωριών δεν έχουν τη δυνατότητα να προσεγγίσουν τα εμβολιαστικά κέντρα, υπογράμμισε τη συμβολή προς αυτή την κατεύθυνση, των κινητών μονάδων εμβολιασμού στην περιοχή τις οποίες ενεργοποιεί η Περιφέρεια.

«Παρά το ότι η 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας έχει ενεργοποιήσει 31 κέντρα με 80 εμβολιαστικές γραμμές, υπάρχουν για παράδειγμα περιοχές της Ευρυτανίας και ειδικότερα των Αγράφων αλλά και στα Ορεινά της Φωκίδας καθώς και κάποιες περιοχές της Βόρειας Εύβοιας, οι κάτοικοι των οποίων βρίσκονται μακριά από τα εμβολιαστικά κέντρα. Γι αυτό έχουμε οργανώσει σε συνεργασία με την 5η Υγειονομική Περιφέρεια τους πρώτους κινητούς εμβολιασμούς σε αυτές τις δυσπρόσιτες περιοχές. Φυσικά, αυτό θα συνεχιστεί προκειμένου να μη στερήσουμε από αυτούς τους ανθρώπους το δικαίωμα σε αυτό το δώρο της επιστήμης στον άνθρωπο».

Παράλληλα, σχετικά με την υπαίθρια εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο 10 Ιουλίου 2021, στον πεζόδρομο της οδού Ερμού στο κέντρο της Αθήνας, με αφορμή την επέτειο των πέντε χρόνων λειτουργίας του Αρχαιολογικού Μουσείου Θηβών, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση στους κατοίκους αλλά και στους τουρίστες της Αθήνας να επισκεφτούν το Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών και την ευρύτερη περιοχή.

«Το Μουσείο της Θήβας αποτελεί ένα στολίδι όχι μόνο για τη Βοιωτία και τη Στερεά Ελλάδα αλλά για όλη τη χώρα καθώς η Θήβα υπήρξε μια από τις κορυφαίες πόλεις της κλασικής και της μετέπειτα αρχαιότητας.

Η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας, κ. Φανή Παπαθωμά είχε την εξαιρετική πρωτοβουλία να έρθει σε επαφή με τον Δήμαρχο Αθηναίων και πρώην Περιφερειάρχη μας κ. Κώστα Μπακογιάννη προκειμένου να προβάλλουμε το Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών στην Αθήνα, με ότι αυτό σημαίνει για τον συμβολισμό που ενέχει μια τέτοια κίνηση.

Σε αυτό το πλαίσιο, το πρωί του Σαββάτου, θα βρισκόμαστε στο κέντρο της Αθήνας και θα δώσουμε τη δυνατότητα στους κατοίκους της πρωτεύουσας να πάρουν μια ”γεύση” από αυτό το αρχαιολογικό ”κόσμημα” που θα τους ενθαρρύνει να το επισκεφτούν και να το γνωρίσουν στην ολότητά του».

Ο κ. Σπανός, αναφέρθηκε επίσης στο Ράλι Ακρόπολις το οποίο επιστρέφει ύστερα από 8 χρόνια ως αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι της FIA, θα διεξαχθεί από 9-12 Σεπτεμβρίου και περιλαμβάνει διαδρομές τόσο στην Πελοπόννησο όσο και στην Κεντρική Ελλάδα, με επίκεντρο τη Λαμία.

«Μας χαροποίησε ιδιαίτερα όταν ο Υφυπουργός Αθλητισμού μας ανακοίνωσε
την επάνοδο του Ράλι Ακρόπολις. Η οικονομική τόνωση που θα έχουμε εκείνη την περίοδο στη περιοχή μας και η προβολή του τόπου μας είναι πολύ σημαντικές παράμετροι αυτού του σπουδαίου αθλητικού γεγονότος. Τα πλάνα της Στερεάς Ελλάδας θα ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο. Άλλωστε, η Στερεά Ελλάδα αγαπά αυτή τη διοργάνωση και σίγουρα θα περάσουμε πολύ όμορφα που θα την έχουμε εδώ στον τόπο μας».

 

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr