Σπανός: Συγκινητική η ανθρωπιστική βοήθεια για την Τουρκία και τη Συρία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σπανός: Συγκινητική η ανθρωπιστική βοήθεια για την Τουρκία και τη Συρία

«Ευχαριστούμε τις επιχειρήσεις του τόπου, αλλά και κάθε πολίτη που ανταποκρίθηκε, όπως μπορούσε, για να στηρίξει τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας», δήλωσε ο Φάνης Σπανός

Ανθρωπιστική βοήθεια συγκεντρώθηκε από την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την Τουρκία και τη Συρία

Συνολικά 76 παλέτες με 2.171 δέματα και πιο συγκεκριμένα:

– 518 δέματα με τρόφιμα μακράς διαρκείας,
– 369 δέματα με υγειονομικό υλικό και άλλα είδη γενικής χρήσης και
– 1.284 δέματα με είδη ένδυσης,
συγκεντρώθηκαν μέχρι και την προηγούμενη εβδομάδα από τις προσφορές πολιτών και επιχειρήσεων της Στερεάς Ελλάδας για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στους σεισμόπληκτους της νότιας Τουρκίας και της βόρειας Συρίας, μετά από πρόσκληση της Περιφέρειας, των κατά τόπους Επιμελητηρίων και της Υγειονομικής Περιφέρειας.

Το σύνολο των συγκεντρωθέντων έχει μεταφερθεί πλέον στο λιμάνι των Πατρών. Θα φτάσει στους σεισμόπληκτους της νότιας Τουρκίας και της βόρειας Συρίας με μέριμνα της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, η οποία έχει εγκαταστήσει το αναγκαίο δίκτυο για την ασφαλή μεταφορά των ειδών και φροντίζει για τη συνεχή ροή ανθρωπιστικής βοήθειας.

 

Ο περιφερειάρχης μεταξύ άλλων δήλωσε:

Ο πόνος, αλλά και η αλληλεγγύη δεν γνωρίζουν σύνορα! Γι’ αυτό ήταν αυτονόητη για εμάς η πρωτοβουλία υποστήριξης των γειτονικών μας λαών, που επλήγησαν από τη μεγάλη σεισμική καταστροφή.

Ευχαριστούμε τις επιχειρήσεις του τόπου, αλλά και κάθε πολίτη που ανταποκρίθηκε, όπως μπορούσε, για να στηρίξει τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας. Ολοκληρώσαμε τμηματικά και σε συνεργασία με την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας, την οποία συγκεντρώσαμε μαζί με τα Επιμελητήρια της Στερεάς Ελλάδας και την 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας.

Συνολικά, συγκεντρώσαμε 76 παλέτες με 2.171 δέματα και πιο συγκεκριμένα:
– 518 δέματα με τρόφιμα μακράς διαρκείας.
– 369 με με υγειονομικό υλικό και άλλα είδη γενικής χρήσης.
– 1.284 δέματα με είδη ένδυσης.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr