Σπανός: Θα παραδώσουμε το συντομότερο δυνατό το νέο δρόμο προς τη νότια Εύβοια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σπανός: Θα παραδώσουμε το συντομότερο δυνατό το νέο δρόμο προς τη νότια Εύβοια

Το συνολικό έργο προβλέπει την κατασκευή τμήματος μήκους 16,5 χλμ. της Επαρχιακής Οδού Λέπουρα – Κάρυστος με νέα χάραξη, προκειμένου να βελτιωθούν τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά της υφιστάμενης οδού και να παρακαμφθούν τα χωριά Στύρα και Κάψαλα, όπου εντοπίζονται κυκλοφοριακά προβλήματα.

«Καταφέραμε να δώσουμε λύση, τακτοποιώντας ζητήματα αδειοδοτήσεων, εγκρίσεων, μελετών, αλλά και απαλλοτριώσεων με μια πολύ μεγάλη χρηματοδότηση που εξασφαλίσαμε στην προηγούμενη θητεία μας. Επιταχύνουμε πλέον για να δημοπρατήσουμε και να παραδώσουμε -το συντομότερο δυνατό- το νέο δρόμο προς τη νότια Εύβοια. Άμεσα με το πρώτο μισό με προοπτική να ολοκληρώσουμε τον άξονα» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός.

Ιστορικό του έργου

Το αρχικό έργο δημοπρατήθηκε το 2005, αλλά δεν ολοκληρώθηκε, κυρίως λόγω της αδυναμίας των αναδόχων, οι οποίοι ανέλαβαν διαδοχικά την κατασκευή, αλλά και λόγω γεωλογικών προβλημάτων στο βόρειο τμήμα. Προκειμένου να αποπερατωθεί, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας προχώρησε τις απαιτούμενες και χρονοβόρες διαδικασίες για την επαναδημοπράτησή του. Κρίθηκε επίσης αναγκαίο να αυξηθεί ο εγκεκριμένος προϋπολογισμός του έργου από 16.182.072,25 € σε 24.882.072,23 €.

Ακολούθως, στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας τον Οκτώβριο του 2021, εγκρίθηκε η αύξηση προϋπολογισμού κατά 8.700.000 € για την προσθήκη υποέργου και την επαναδημοπράτηση του έργου. Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός κατέθεσε το σχετικό αίτημα ένταξης στα συναρμόδια Υπουργεία, το οποίο έγινε αποδεκτό.

Αυτή η εξέλιξη ανοίγει τον δρόμο για την εκ νέου δημοπράτηση, αρχικά του νότιου τμήματος του συνολικού έργου, από τη χιλιομετρική θέση 9.150 έως την 16.500 (πέρας έργου). Παράλληλα, η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Εύβοιας εργάζεται για την ωρίμανση του βόρειου τμήματος, ώστε να καταστεί και αυτό έτοιμο προς δημοπράτηση.

«Ευχαριστούμε την πολιτική ηγεσία τουΥπουργείου Ανάπτυξης – Επενδύσεων, κυρίους Άδωνι Γεωργιάδη και Γιάννη Τσακίρη, αλλά και τους βουλευτές της Εύβοιας για την άμεση απόκριση και την πολύτιμη συμβολή τους στην εξασφάλιση επιπλέον χρηματοδότησης του οδικού έργου Ραπταίοι – Ν. ΣτύραΣτύρα.

»Πρόκειται για ένα έργο πάρα πολύ σημαντικό, αλλά και πάρα πολύ ταλαιπωρημένο! Η αρχική του δημοπράτηση μας γυρίζει στο μακρινό 2005. Μέχρι σήμερα, όμως, έχει κατασκευαστεί ένα πολύ μικρό τμήμα. Για μια δεκαετία, η ολοκλήρωση του έργου παρέπεμπε σε δυσεπίλυτο γρίφο!

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr