ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σπύρος Πνευματικός για τη Β. Εύβοια: Να δοθεί εργασία στους ντόπιους για να μην φύγουν – Άμεσα τα αντιπλημμυρικά έργα

Αναλυτικό και εμπεριστατωμένο το πρόγραμμα για τη Β. Εύβοια από την προηγούμενη συνάντηση που έλαβε χώρα πριν από ένα μήνα.
Σπύρος Πνευματικός για τη Β. Εύβοια: Να δοθεί εργασία στους ντόπιους για να μην φύγουν – Άμεσα τα αντιπλημμυρικά έργα
Στην πρώτη συνάντηση των μελετητών της Επιτροπής Ανασυγκρότησης με την τοπική κοινωνία της Βόρειας Εύβοιας που έγινε στη Λίμνη συμμετείχε ο βουλευτής Ευβοίας της ΝΔ, Σπύρος Πνευματικός.
Ο κ. Πνευματικός σημείωσε ότι το πρόγραμμα που παρουσιάστηκε από τον Πρόεδρο της Επιτροπής κ. Μπένο και τους συνεργάτες τους είναι ακόμα πιο αναλυτικό και εμπεριστατωμένο από την προηγούμενη συνάντηση που έλαβε χώρα πριν από ένα μήνα. Το γεγονός αυτό δείχνει ότι γίνονται διαρκώς βήματα προς την υλοποίηση του στρατηγικού σχεδιασμού της Επιτροπής. Στη συνέχεια οι εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας έθεσαν τους προβληματισμούς τους και ακολούθως ενημερώθηκαν από τους αρμόδιους Υπουργούς.
Ο κ Πνευματικός τόνισε ξανά ότι η διαδικασία της ανασυγκρότησης της περιοχής απαιτεί μέτρα σε 3 φάσεις και, όσον αφορά την πρώτη και πιο επείγουσα, είπε πως θα είχε πολύ ενδιαφέρον να ακουστεί με στοιχεία τι ακριβώς έχει γίνει αυτό το διάστημα. Αναφέρθηκε στις ενέργειες της Πολιτείας σχετικά με την αντιμετώπιση της κατάστασης, ενέργειες οι οποίες παρουσιάστηκαν από τον Γενικό Γραμματέα κ. Αραβώση και στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής, στην οποία ο κ. Πνευματικός είναι μέλος.
Είπε πως αν το δούμε με αντικειμενικό μάτι, θα συμφωνήσουμε ότι όλοι έχουν υπερβεί το μέγιστο των δυνατοτήτων τους και σαφώς η προσέγγιση της Πολιτείας, λόγω της κρισιμότητας, ήταν ακόμα πιο εντατική από αυτή που υιοθετούσε στο παρελθόν σε αντίστοιχες καταστροφές που έχει υποστεί η χώρα.
Επισήμανε ότι τώρα βρισκόμαστε στη δεύτερη φάση, που είναι ίσως η πιο κρίσιμη, δηλαδή το ενδιάμεσο στάδιο, όπου πρέπει να γίνουν διάφορα έργα υποδομής, όπως τα αντιπλημμυρικά, που εκτός των άλλων πρέπει να δώσουν απασχόληση στους ντόπιους ώστε να μη φύγουν. «Αν δεν συμβεί αυτό, το μέλλον θα είναι ζοφερό γιατί όλη αυτή η παρουσίαση της ανασυγκρότησης θα είναι σε ένα περιβάλλον κενό ανθρώπων, σε έναν ερημωμένο τόπο, γι’ αυτό πρέπει να δοθεί μεγάλη έμφαση στο στάδιο αυτό, που θα κρατήσει 1-2 χρόνια και θα εξασφαλίσει βασικές ανάγκες στους κατοίκους».
Όσον αφορά το τελευταίο στάδιο, την μακροπρόθεσμη στρατηγική για την περιοχή, ο βουλευτής σημείωσε πως όλη η Επιτροπή Ανασυγκρότησης δείχνει ότι έχει τη βούληση και την εμπειρία να ανταποκριθεί στις ανάγκες του τόπου και να προσφέρει αυτό που πρέπει. Κλείνοντας είπε πως και ο ίδιος είναι διατεθειμένος να συνδράμει σε ότι χρειαστεί και γι αυτό άλλωστε ζήτησε να υπάρχει η αναγκαία τακτική πληροφόρηση ώστε να μπορούν να γίνουν πιο συγκεκριμένες και εμπεριστατωμένες προτάσεις σε καίρια θέματα.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ