ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σπύρος Πνευματικός: Να προχωρήσουν άμεσα οι προσλήψεις στο Γ. Ν. Χαλκίδας

Συνεχείς οι παρεμβάσεις του Σπύρου Πνευματικού
Σπύρος Πνευματικός: Να προχωρήσουν άμεσα οι προσλήψεις στο Γ. Ν. Χαλκίδας

Στο νέο νοσοκομείο Χαλκίδας αναφέρθηκε ο βουλευτής Ευβοίας της ΝΔ Σπύρος Πνευματικός, μιλώντας στο Ράδιο 1 και τον Μάνο Παπαμακάριο την Πέμπτη 15 Ιουλίου.

Όσον αφορά το νέο υπερσύγχρονο νοσοκομείο της Χαλκίδας, ο κ. Πνευματικός είπε πως η τοπική κοινωνία δεν θέλει απλά ένα κτίριο πιο μοντέρνο αλλά ένα νοσοκομείο που θα μπορεί να προσφέρει κάθε περίθαλψη χωρίς να χρειάζεται μετακίνηση στην Αθήνα.

Έχοντας μιλήσει επανειλημμένα για το θέμα του νοσοκομείου και στη Βουλή και δημόσια αλλά και σε συναντήσεις με το Υπουργείο Υγείας, αναφέρθηκε ξανά στην πρότασή του για μεταφορά στην 1η ΥΠΕ, αντί της 5ης ΥΠΕ που υπάγεται τώρα.

 Πέρα από τη μεγαλύτερη γεωγραφική εγγύτητα με την έδρα της 1ης ΥΠΕ στην Αθήνα, η μεταφορά αυτή θα λειτουργήσει και ως κίνητρο για τους γιατρούς. Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα για τα περιφερειακά νοσοκομεία αυτή τη στιγμή είναι ότι βγαίνουν προκηρύξεις και κανένας γιατρός δεν κάνει τα χαρτιά του, γιατί προτιμούν να πάνε σε ένα κεντρικό νοσοκομείο όπου θα εφαρμόσουν την εκπαίδευση που έχουν λάβει και θα λάβουν περισσότερες γνώσεις και εμπειρία.

«Ίσως υπάρχουν αντιδράσεις αλλά, για να χρησιμοποιήσω μια μεταφορά από το ποδόσφαιρο, τί είναι καλύτερο, να είσαι η πρώτη ομάδα στη Δ’ Εθνική ή η τελευταία ή μεσαία στην Α’ Εθνική, όπου φυσικά η χρηματοδότηση είναι μεγαλύτερη; Είναι ένας τρόπος για να ανεβάσουμε το επίπεδο του νοσοκομείου».

Τέλος, είπε ότι από την αρχή έχει κάνει παρεμβάσεις για το νοσοκομείο της Χαλκίδας, ώστε να μην πρόκειται για μια απλή κτιριακή μεταφορά γιατί ο κόσμος της Εύβοιας περιμένει από το 2007 για το καινούριο νοσοκομείο και δεν πρέπει το μόνο που βλέπει να είναι ένα καινούριο κτίριο, αλλά μια αναβαθμισμένη φροντίδα υγείας. Γι’ αυτό, όπως είπε, είναι αναγκαίο να προχωρήσουν άμεσα οι απαραίτητες προσλήψεις γιατί και οι υπηρετούντες γιατροί και συνολικά το υγειονομικό προσωπικό έχουν πλέον εξαντληθεί από το φόρτο εργασίας. 

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ