Σταϊκούρας: Τουλάχιστον δύο νέοι κύκλοι επιστρεπτέας προκαταβολής – Θα δούμε το Μάρτιο για τις 120 δόσεις
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σταϊκούρας: Τουλάχιστον δύο νέοι κύκλοι επιστρεπτέας προκαταβολής – Θα δούμε το Μάρτιο για τις 120 δόσεις

Ο κ. Σταϊκούρας είπε επίσης ότι ακόμα κι αν ανοίξει πλήρως η οικονομία, τα μέτρα στήριξης θα συνεχιστούν

Την εκτίμηση ότι το 2021 θα εισρεύσει στην ελληνική οικονομία το ποσό των 5,5 δισ. ευρώ από τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης, διατύπωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στην εκπομπή «Καθαροί Λογαριασμοί» του Πρώτου Προγράμματος.

Ο κ. Σταϊκούρας είπε επίσης ότι ακόμα κι αν ανοίξει πλήρως η οικονομία, τα μέτρα στήριξης θα συνεχιστούν και θα υπάρξουν τουλάχιστον δύο νέοι κύκλοι επιστρεπτέας προκαταβολής.

Σχετικά με το ενδεχόμενο νέας ρύθμισης οφειλών 120 δόσεων, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι δεν υπάρχει απόφαση για κάτι τέτοιο αυτή τη στιγμή, αλλά είπε ότι τον επόμενο Μάρτιο-Απρίλιο θα εξεταστεί η κατάσταση της οικονομίας και εάν χρειαστεί θα ληφθούν τα αναγκαία μέτρα. Είπε επίσης ότι στον προϋπολογισμό του 2021 αυξήθηκαν τα κονδύλια για στήριξη της οικονομίας σε 7,5 δισ. ευρώ, από 2,5 δισ. ευρώ που είχαν αρχικά περιληφθεί, καθώς και ότι εάν χρειαστεί η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε πρόσθετες ελαφρύνσεις και μετά την άρση της υγειονομικής κρίσης.

Στην εκπομπή μίλησε και ο κ. Δημήτρης Λιάκος, πρώην υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Λιάκος είπε ότι υπήρχαν περιθώρια για μεγαλύτερη στήριξη της οικονομίας, χάρη και στο «μαξιλάρι» ρευστότητας των 37 δισ. ευρώ που είχε δημιουργήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τόνισε ότι θα πρέπει όλοι όσοι ασχολούνται με την οικονομία της χώρας να στρέψουν την προσοχή τους στην επόμενη μέρα της πανδημίας και την αντιμετώπιση των επιπτώσεών της.

Ο κ. Λιάκος ανέφερε επίσης ότι η Ελλάδα θα πρέπει να αναζητήσει συμμαχίες μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου να αναθεωρηθεί το Σύμφωνο Σταθερότητας διότι διαφορετικά η χώρα μας θα βρεθεί σε δύσκολη θέση καθώς θα έχει μεν τις εισροές του Ταμείου Ανάκαμψης, αλλά θα πρέπει να επανέλθει σε σκληρή δημοσιονομική λιτότητα.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr