Στενό «μαρκάρισμα» στους ανεμβολίαστους, εξετάζεται «εξορία» και από τους εξωτερικούς χώρους
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στενό «μαρκάρισμα» στους ανεμβολίαστους, εξετάζεται «εξορία» και από τους εξωτερικούς χώρους

Ο υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο νέων περιορισμών για τους μη εμβολιασμένους πολίτες.

Ο υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στο Σκαι, τόνισε ότι, η συζήτηση που γίνεται τις τελευταίες ημέρες, αφορά πως θα ανακοπεί το πολύ μεγάλο κύμα της μετάλλαξης Όμικρον του κορονοϊού, ενώ ταυτόχρονα θα συνεχίζεται η κοινωνική και οικονομική δραστηριότητα χωρίς μεγάλες διαταραχές.

Εξήγησε πως εκτός από το θέμα της επέκτασης της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού, στο τραπέζι βρίσκεται το ζήτημα της πρόσβασης των μη εμβολιασμένων ακόμα και στους εξωτερικούς χώρους της εστίασης, ωστόσο οι ειδικοί είναι εκείνοι που θα συνεδριάσουν και θα αποφασίσουν ως σώμα την εισήγησή τους προς την κυβέρνηση.

«Η κυβέρνηση θα κάνει αυτό που θα χρειαστεί. Εύχομαι να μην χρειαστεί να πάρουμε κανένα άλλο μέτρο αν κάνουμε το απλό μέτρο: να πάμε να κάνουμε το εμβόλιο», τόνισε χαρακτηριστικά.

Στο τραπέζι νέα μέτρα

Πέρα, όμως, από τις προσπάθειες αποσυμφόρησης της κατάστασης στα νοσοκομεία, στο «τραπέζι» βρίσκονται και επιπλέον μέτρα συνολικά για την κοινωνία. Σύμφωνα με πληροφορίες, πιθανή επιδείνωση των επιδημιολογικών δεδομένων φέρει νέες παρεμβάσεις. Ήδη φαίνεται να δρομολογείται η επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού και στους άνω των 50, με τις ανακοινώσεις να έρχονται ίσως και την επόμενη εβδομάδα.

Παράλληλα, είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν αλλαγές και στην εστίαση με επιπλέον αυστηροποίηση για τους μη εμβολιασμένους και απαγόρευση παρουσίας τους ακόμα και στους εξωτερικούς χώρους. Επίσης, μελετάται το ενδεχόμενο να μειωθούν οι πελάτες που θα επιτρέπεται να βρίσκονται στους εσωτερικούς χώρους των καταστημάτων.

Για τα πρόστιμα των μη εμβολιασμένων άνω των 60

Για την επιβολή προστίμων στους πολίτες άνω των 60 που δεν θα έχουν εμβολιαστεί έως τις 15 Ιανουαρίου, ο κ. Πέτσας άφησε ένα παράθυρο παράτασης, λέγοντας ότι έως τότε «έχουμε μέρες» και «όταν φτάσουμε στην ημέρα εκείνη θα δούμε τι πρέπει να γίνει».

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, εξήγησε ότι η αύξηση του εμβολιασμού στην εν λόγω ηλικιακή ομάδα είναι πολύ μεγάλη και εξέφρασε την ελπίδα ότι ο ρυθμός αυτός θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα.

Για το ενδεχόμενο να καταστεί υποχρεωτικός εμβολιασμός από την ηλικία των 50, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι είναι κάποια από τις επιλογές που συζητούνται στην επιτροπή, θα εξεταστεί τις επόμενες ημέρες και η κυβέρνηση θα αποφασίσει όταν φτάσει σχετική εισήγηση στα χέρια της.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr