Στη Βόρεια Εύβοια ο Σταύρος Μπένος – Ξεκινά η ανασυγκρότηση των περιοχών που επλήγησαν από τις φωτιές
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Βόρεια Εύβοια ο Σταύρος Μπένος – Ξεκινά η ανασυγκρότηση των περιοχών που επλήγησαν από τις φωτιές

Πότε θα βρεθεί στους Δήμους που επλήγησαν από τις φωτιές ο επικεφαλής της επιτροπής της ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας

Επικεφαλής της επιτροπής για την ανασυγκρότηση της Βόρειας Εύβοιας ορίστηκε από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Σταύρος Μπένος.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του evima.gr ο κ. Μπένος θα βρίσκεται τις επόμενες ημέρες στη Βόρεια Εύβοια όπου θα έχει συνεχείς συσκέψεις με φορείς της αυτοδιοίκησης έτσι ώστε να ξεκινήσουν άμεσα τα έργα για την ανασυγκρότηση των δήμων Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας και Ιστιαίας Αιδηψού που επλήγησαν από τις φωτιές.

Σκοπός και στόχος του Σταύρου Μπένου είναι να υπάρξει συναίνεση, να επικρατήσει πνεύμα συνεργασίας μεταξύ επιτροπής, κυβέρνησης και τοπικής αυτοδιοίκησης και να δοθεί έμφαση στα αντιπλημμυρικά έργα ώστε να αποτραπούν οι κίνδυνοι πλημμυρικών φαινομένων και να γίνει σωστή προετοιμασία του εδάφους προκειμένου να προχωρήσει με αποτελεσματικό τρόπο η αναδάσωση.

Οι ημερομηνίες που πιθανολογείται η επίσκεψη Μπένου στη Βόρεια Εύβοια είναι από 6 έως 10 Σεπτεμβρίου σύμφωνα με πληροφορίες του evima.gr 

Ο Σταύρος Μπένος είναι ένας πολιτικός που ως Δήμαρχος είχε συνδεθεί με την αναμόρφωση της Καλαμάτας, μετά τους καταστροφικούς σεισμούς το 1986. Ως Υπουργός Εσωτερικών καθιέρωσε το θεσμό των ΚΕΠ, αλλά πάνω από όλα ως ενεργός πολίτης έχει αποδείξει την ευαισθησία του, εργαζόμενος για την προστασία του περιβάλλοντος και του πολιτιστικού περιβάλλοντος, ειδικά την ανάδειξη των αρχαίων θεάτρων μας. Έχει την πείρα και το όραμα για να πετύχει αυτό που θέλουμε», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Ο Σταύρος Μπένος (30 Δεκεμβρίου 1947) είναι Έλληνας τοπογράφος-μηχανικός και πολιτικός. Υπήρξε Δήμαρχος Καλαμάτας (1979-1990), Βουλευτής του Νομού Μεσσηνίας (1990-2004) και στην Β’ Αθήνας (2004-2007), Υφυπουργός Πολιτισμού κατά την τελευταία Κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου και Υπουργός Πολιτισμού, Υπουργός Αιγαίου και Υφυπουργός Δημόσιας Διοίκησης επί πρωθυπουργίας Κώστα Σημίτη.Η ίδρυση με δική του πρωτοβουλία των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) αποτέλεσαν κορυφαία καινοτομία στον τομέα της Δημόσιας Διοίκησης της Ελλάδας.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr