Στην εκκλησία της Αγίας Κυριακής στα Καμπιά Εύβοιας η Σοφία Νικολάου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην εκκλησία της Αγίας Κυριακής στα Καμπιά Εύβοιας η Σοφία Νικολάου

Η υποψήφια βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στην Εύβοια Σοφία Νικολάου, παρακολούθησε τη θεία λειτουργία, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος, κ. Χρυσόστομος

Την πανέμορφη εκκλησία της Αγίας Κυριακής, στα Καμπιά Εύβοιας, επισκέφτηκε σήμερα η Σοφία Νικολάου, με αφορμή τη σημερινή εορτή.

Η υποψήφια βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στην Εύβοια, παρακολούθησε τη θεία λειτουργία, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος, κ. Χρυσόστομος, και στη συνέχεια συνομίλησε με τον ίδιο και με τους πιστούς που βρέθηκαν σ’ αυτήν την πανέμορφη τοποθεσία.

Στην εκκλησία της Αγίας Κυριακής, εκτός από το βαθύ θρησκευτικό συναίσθημα που νιώθει κανείς, μπορεί να περιηγηθεί στο εκπληκτικό μέρος στο οποίο είναι κτισμένη. Βρίσκεται ανάμεσα σε πλατάνια και τρεχούμενα νερά, στην άκρη από το φαράγγι του Χάβου και μέρος του ναού, όπως και το ιερό, είναι κτισμένα πάνω στη σπηλιά.

Η παράδοση αναφέρει ότι στην άκρη της σπηλιάς, πάνω σε βάτα, βρέθηκε η εικόνα της Αγίας Κυριακής που υπάρχει στο ναό. Μέχρι το 1920 διατηρούταν η παλιά εκκλησία και στη συνέχεια κτίστηκε το σημερινό Σπηλαιοκκλήσι.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr