Στις 15:00 οι ανακοινώσεις Πλεύρη – «Όχι νέα πιεστικά μέτρα για τους μη εμβολιασμένους»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στις 15:00 οι ανακοινώσεις Πλεύρη – «Όχι νέα πιεστικά μέτρα για τους μη εμβολιασμένους»

Στις 15:00 οι ανακοινώσεις Πλεύρη για τις νέες ελευθερίες στους εμβολιασμένους

Το μεσημέρι της Τετάρτης, στις 15:00, θα προχωρήσει σε ανακοινώσεις για τις νέες ελευθερίες στους εμβολιασμένους ο Θάνος Πλεύρης.

Ο κ. Πλεύρης, μιλώντας στην τηλεόραση του Open το πρωί της Τετάρτης, έκανε γνωστό ότι δεν θα υπάρξουν νέα πιεστικά μέτρα για τους μη εμβολιασμένους.

Όπως εξήγησε στις 10 το πρωί θα υπάρξει συνεδρίαση της Επιτροπής των ειδικών στην οποία θα δώσει το «παρών» και ο ίδιος, ενώ στη συνέχεια θα υπάρξουν οι ανακοινώσεις.

Αναλύοντας τη φιλοσοφία των ανακοινώσεων ο υπουργός Υγείας είπε ότι «όπου υπάρχουν περιοχές και χώροι μόνο για εμβολιασμένους πρέπει να υπάρχει περισσότερη κανονικότητα. Στους μεικτούς χώρους όχι τιμωρητικά καθώς εχθρός δεν είναι ο μη εμβολιασμένος αλλά ο κορονοϊός, σε αυτούς θα παραμείνουν μέτρα και όσο το δυνατόν πιο απλοποιημένα».

Όπως είπε χαρακτηριστικά «έχω την ΚΥΑ που είναι 187 σελίδες και βγαίνει κάθε εβδομάδα και για εμένα που είμαι δικηγόρος είναι δύσκολο να την καταλάβω. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα είναι πιο ελαστικό το πλαίσιο αλλά πιο απλοποιημένο».

«Όσοι εμβολιάζονται βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση και δεν κινδυνεύουν, πρέπει να προστατευτούν και να έχουν μεγαλύτερη ελευθερία. Πρέπει να προστατευτούν αυτοί που έχουν το ατομικό δικαίωμα του μη εμβολιασμού. Για τους μη εμβολιασμένους δεν υπάρχει φιλοσοφία να υπάρχουν πιο περιοριστικά μέτρα από αυτά που ισχύουν σήμερα» είπε ακόμα ο υπουργός Υγείας.

Μετά από σχετική ερώτηση, δε, απάντησε ότι «δεν βρίσκεται στη σκέψη και φιλοσοφία μέτρα που να παραπέμπουν στον προηγούμενο χειμώνα όπως η απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό. Βρισκόμαστε σε μια φάση που συνυπάρχουμε με τον ιό και δεν είναι φιλοσοφία να επιστρέψουμε σε ένα προηγούμενο καθεστώς όταν δεν είχαμε μέτρα όπως το εμβόλιο».

 

Πηγή – newsbomb.gr

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr