ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο συλλαλητήριο στη Στροφυλιά ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα το συλλαλητήριο των ρητινοκαλλιεργητών στη Στροφυλιά.
Στο συλλαλητήριο στη Στροφυλιά ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα το συλλαλητήριο των ρητινοκαλλιεργητών στη Στροφυλιά.

Ανάμεσα στους πολίτες του δήμου Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας είναι και ο βουλευτής του Σύριζα Εύβοιας, Μιλτος Χατζηγιαννάκης.

Ο βουλευτής ήταν παρόν όλες τις ημέρες της καταστροφικής πυρκαγιάς στο δήμο Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας και δίπλα στον κόσμο που έχασε τις περιουσίες του.

αναφέρουν πως για να ορθοποδήσει ο λαός της Βόρειας Εύβοιας και ο κλάδος τους μετά τη μεγάλη καταστροφή από την πυρκαγιά που κατέκαψε την περιοχή λόγω της χρόνιας υποβάθμισης της Πυροσβεστικής και του Δασαρχείου, της υποχρηματοδότησης των αναγκαίων έργων αντιπυρικής προστασίας όπως οι δασικοί δρόμοι, ο καθαρισμός του δάσους προχωρούν σε συλλαλητήριο.

Τι διεκδικούν:

Αποκατάσταση όλων των ζημιών που έχουν προκύψει στα χωριά μας. Να εξασφαλιστεί η διαμονή και η διατροφή όλων των ανθρώπων που κάηκαν τα σπίτια τους.
Άμεσα έκτακτη οικονομική ενίσχυσηόλων των πληγέντων, χωρίς κανένα όρο και προϋπόθεση για να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες επιβίωσης
Αποζημίωση για τις καταστροφές σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο, για τα καμένα αγροτικά μηχανήματα και όλο τον εξοπλισμό στο 100%χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Αποζημίωση για την φετινή μας παραγωγήπου κάηκε, ενώ την είχαμε δουλέψει, στο συνολικό ύψος παραγωγής και τιμής (τιμή επιδότησης + τιμή πώλησης).
Δυνατότητα συνταξιοδότησης για όποιον συνάδελφο ρετσινά-δασεργάτη επιθυμεί και έχει θεμελιώσει δικαίωμα (πάνω από 4500 βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα) στα 55 για τους άνδρες και στα 50 για τις γυναίκες.
ΑΜΕΣΑ μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίαςγια όλα τα χωριά γιατί στις πρώτες βροχές θα πνιγούμε. Απασχόληση όλων των ρετσινάδωνστα αντιπλημμυρικά έργα που έχουν γνώση του δάσους και τα αναγκαία εργαλεία, με την επιστημονική επίβλεψη των δασαρχείων.
Άμεσα εκπόνηση διαχειριστικής μελέτηςαπό τα αρμόδια δασαρχεία και υπηρεσίες για να επανέλθει το πευκοδάσος και να μην γίνει ζούγκλα. Απασχόληση όλων των ρετσινάδωνμε σταθερή σχέση εργασίας,για την φροντίδα και ανάπτυξη του καμένου δάσους, για να μπορέσουν τα παιδιά και τα εγγόνια μας να το ξαναδούν.
Να απαγορευτεί η υλοτόμηση στο δάσος από εργολάβους και εμπόρους ώστε να αποτραπεί η περεταίρω διάβρωση του εδάφους. Μετά την ολοκλήρωση των αντιπλημμυρικών έργων, να επιτραπεί στους κατοίκους της περιοχής να κάψουν όσα ξύλα έχουν μείνει για τις προσωπικές τους ανάγκες θέρμανσης.
Στελέχωση των δασαρχείων Λίμνης και Ιστιαίας με δασολόγους και δασοπόνους για να μπορούν να επιβλέψουν τα αντιπλημμυρικά έργα και την αναδάσωση.
Για όσους συναδέλφους έχουν παιδιά που σπουδάζουν να προβλεφθεί είτε στεγαστικό επίδομα, είτε εξασφάλιση δωματίου στις φοιτητικές εστίες.

ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Για την καλύτερη οργάνωση του συλλαλητηρίου τις επόμενες μέρες προχωράμε σε σύσκεψη συντονισμού με τους άλλους συλλόγους και σωματεία της περιοχής μας και τις επιτροπές πυρόπληκτων των χωριών.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ