ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συναντήσεις του Σίμου Κεδίκογλου στις πυρόπληκτες περιοχές της Βόρειας Εύβοιας

Στις πυρόπληκτες περιοχές της Βόρειας Εύβοιας βρέθηκε ο Σίμος Κεδίκογλου
Συναντήσεις του Σίμου Κεδίκογλου στις πυρόπληκτες περιοχές της Βόρειας Εύβοιας

Στις πυρόπληκτες περιοχές της Βόρειας Εύβοιας βρέθηκε ο Σίμος Κεδίκογλου, όπου και πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων κατά τη διάρκεια των οποίων συζητήθηκαν περαιτέρω τρόποι βελτίωσης της υλοποίησης των μέτρων ανασυγκρότησης της περιοχής και ανακούφισης των πυρόπληκτων. Τον βουλευτή συνόδευσαν ο Διευθυντής Δασών Ευβοίας, κ Θανάσης Ξηρογιάννης, ο Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε Εύβοιας κ. Αντώνης Πανούσης και ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων κ. Νίκος Κακαβάς και ο Διευθυντής ΕΛΓΑ κ. Μπώλος Δημήτρης.

Πρώτος σταθμός ήταν το Δασαρχείο Ιστιαίας, όπου επισημάνθηκε η ανάγκη ταχύτατης ολοκλήρωσης των αντιδιαβρωτικών και αντιπλημμυρικών έργων. Στη διάρκεια της συνάντησης υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του βουλευτή με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Γιώργο Αμυρά, από τον οποίο ζητήθηκε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες σύνταξης και ολοκλήρωσης των απαραίτητων μελετών μέχρι τέλος Αυγούστου για να αρχίσει η κατασκευή των έργων. Σημειώθηκε, επίσης, ότι προτεραιότητα απασχόλησης σε αυτά τα έργα θα έχουν οι ρητινοσυλλέκτες, οι δασεργάτες, οι μελισσοκόμοι και οι αγρότες από τις πυρόπληκτες περιοχές, ενώ πρωταγωνιστικόρόλο θα διαδραματίσουν οι Δασικοί Συνεταιρισμοί. Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε ο βουλευτής άμεσα αρχίζει η καταγραφή του έμψυχου δυναμικού, που θα απασχοληθείστα έργα. Ιδιαίτερη προσοχή όπως τονίστηκεθα δοθεί στις Γούβες, στη Μονοκαρυά και στον Βουτά λόγω της γεωμορφολογίας της περιοχής τους, καθώς βρίσκονται πλησίον χειμάρρων.

Στη συνέχεια,  συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ιστιαίας – Αιδηψού κ. Γιάννη Κοντζιά, Συμβούλους του και εκπροσώπους τωνρητινοσυλλεκτών, όπου αναλύθηκε ο τρόποςεπίσπευσης των αντιδιαβρωτικών και αντιπλημμυρικών έργων.

Παράλληλα,εξετάστηκε το ζήτημα της διαρκούς τροφοδοσίας των κτηνοτρόφων με ζωοτροφές για όλη τη διάρκεια του επόμενου χρόνου. Μάλιστα, για το συγκεκριμένο ζήτημα κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Κεδίκογλουεπικοινώνησε με την αρμόδια Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κα.Φωτεινή Αραμπατζή.

Ακολούθως, ο βουλευτής συμμετείχε σε σύσκεψη παρουσία του Διευθυντή του ΕΛΓΑ, κ. Μπώλου Δημήτρη, του Διευθυντή Δασών Εύβοιας κ. Θανάση Ξηρογιάννη,  του Διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε Ευβοίας κ. Αντώνη Πανούση, του Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων κ. Νίκου  Κακαβά και προέδρων των Τοπικών Διαμερισμάτων που έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες καταστροφές από την πυρκαγιά. Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν οι αποζημιώσεις του αγροτικού τομέα. Αναφορά έγινε και στο ζήτημα της αποζημίωσης όσων δεν ήταν ασφαλισμένοι στον ΕΛΓΑ, για το οποίο θα εξευρεθεί ιδιαίτερη λύση.

Τέλος, είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο των Μελισσοκόμων κ. Στάθη Αλμπάνη με τον οποίο συζήτησαν αναλυτικά τα προβλήματα του κλάδου και δέχτηκε σειρά αιτημάτων των μελισσοκόμων με επιτακτικότερο το σοβαρόζήτημα της τροφής των μελισσών για τους επόμενους μήνες. Ο βουλευτής την ερχόμενη εβδομάδα θα έχει νέες επαφές στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, προκειμένου να αναζητηθούν λύσεις στα επιμέρους ζητήματα  που του έθεσαν.

Να σημειωθεί ότι σε όλες τις συναντήσεις ο Σίμος Κεδίκογλου αυτό που τόνισε κα ζήτησε από τους πυρόπληκτους είναι να υποβάλουν άμεσα τις αιτήσεις τους στην πλατφόρμα arogi.gov.gr καθώς ήδη δίνονται οι προκαταβολές  των αποζημιώσεων και για ακόμα μία φορά ευχαρίστησε και εκ μέρους του Πρωθυπουργού τους Γεωτεχνικούς Διευθυντές και το προσωπικό τους για την άμεση ανταπόκριση των Υπηρεσιών τους.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ