Συνάντηση Γιώργου Μαρίνου με τον υπουργό Εξωτερικών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Γιώργου Μαρίνου με τον υπουργό Εξωτερικών

Τι συζήτησε ο υπουργός Εξωτερικών με το μέλος του ΠΓ της ΚΕ και βουλευτή του ΚΚΕ

Κύκλο συναντήσεων ενημέρωσης με τους εκπροσώπους των κομμάτων είχε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, με θέμα την πρόσφατη υπογραφή της Κοινής Διακήρυξης Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και τη Συμφωνία σχετικά με την κοινή συνεργασία στην εξωτερική πολιτική και άμυνα. Στο πλαίσιο των συναντήσεων, συζητήθηκαν και θέματα σχετικά με τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τα ελληνοτουρκικά.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Ν. Δένδιας συναντήθηκε σήμερα με τον Γιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και βουλευτή του ΚΚΕ. Μετά τη συνάντηση, ο Γιώργος Μαρίνος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο κύριος υπουργός μας ενημέρωσε για τη συμφωνία που υπέγραψε η ελληνική κυβέρνηση με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και μας δόθηκε η δυνατότητα να συζητήσουμε επίκαιρα ζητήματα των εξελίξεων στην περιοχή.

Το ΚΚΕ θέλει να σημειώσει, παίρνοντας υπόψη όλες αυτές τις εξελίξεις, ότι διαχρονικά οι σχέσεις των ελληνικών κυβερνήσεων με τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, αλλά και οι συμφωνίες που έχει υπογράψει η κυβέρνηση σήμερα με τα ΗΑΕ, την Αίγυπτο και το Ισραήλ, δεν υπηρετούν τα συμφέροντα του λαού μας και των άλλων λαών. Υπηρετούν μεγάλα συμφέροντα και πολύ περισσότερο εμπλέκουν τη χώρα μας βαθύτερα στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.

Οι λεγόμενοι σύμμαχοι της Ελλάδας, οι Αμερικανοί, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ, έχουν ιστορικές και εγκληματικές ευθύνες για ιμπεριαλιστικούς πολέμους στην περιοχή μας, διατηρούν στρατηγικής σημασίας σχέσεις με την Τουρκία, προωθούν σχέδιο συνεκμετάλλευσης των φυσικών πόρων στην περιοχή, προς όφελος των ενεργειακών κολοσσών και είναι παράγοντας που τροφοδοτεί την τούρκικη επιθετικότητα ενάντια σε κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, της Κύπρου και άλλων χωρών της περιοχής.

Το ΚΚΕ θέλει να καλέσει τον λαό μας να βγάλει συμπεράσματα με βάση τα δικά του συμφέροντα και να επαγρυπνεί, γιατί οι εξελίξεις είναι πολύ επικίνδυνες».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr