Συνάντηση Ζεμπίλη – Τσιάρα: Τι συζήτησαν για την Εύβοια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Ζεμπίλη – Τσιάρα: Τι συζήτησαν για την Εύβοια

Συνάντηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κώστα Τσιάρα πραγματοποίησε ο βουλευτής Εύβοιας Θανάσης Ζεμπίλης.

Αντικείμενο της μεταξύ τους συζήτησης ήταν οι μεγάλες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που προωθούνται στο χώρο της Δικαιοσύνης.

Άλλωστε, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει συνδέσει τη λήψη των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης με την υλοποίηση σειράς μεταρρυθμίσεων στη Δικαιοσύνη, από την αναθεώρηση του δικαστικού χάρτη και τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας των δικαστηρίων, μέχρι και την αναβάθμιση των υποδομών.

Σε αυτή την κατεύθυνση προβλέπεται η κατάργηση, συγχώνευση ή η μετατροπή σε δικαστήρια τηλεματικής, αστικών και διοικητικών δικαστηρίων της περιφέρειας της χώρας.

Έτσι, στο πλαίσιο του νέου «δικαστικού χάρτη» των διοικητικών δικαστηρίων της χώρας ο Θανάσης Ζεμπίλης ζήτησε να μην καταργηθεί το Διοικητικό Πρωτοδικείο Χαλκίδας.

Επίσης, ζήτησε να μην εφαρμοστεί η πρόταση της Επιτροπής Πισσαρίδηγια τα δικαστήρια της επαρχίας «ένα Πρωτοδικείο ανά νομό και ένα Εφετείο ανά περιφέρεια», αλλά αντίθετα να διατηρηθεί και αναβαθμιστεί το Εφετείο Ευβοίας. Ειδικότερα, ο κ. Ζεμπίλης ανέφερε στον κ. Τσιάρα ότι τα δύο δικαστήρια καλύπτουν μεγάλο όγκο υποθέσεων και ότι η Εύβοια είναι μακράν ο πολυπληθέστερος νομός της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, με γεωγραφικές ιδιαιτερότητες και προβληματικό οδικό δίκτυο.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης διαβεβαίωσε ,με τρόπο απόλυτο, τον κ. Ζεμπίλη ότι δεν τίθεται ζήτημα κατάργησης ή υποβάθμισης του Εφετείου Ευβοίας και του Διοικητικού Πρωτοδικείου Χαλκίδας. Ακολούθως, ο κ. Τσιάραςσυζήτησε με τον κ. Ζεμπίλη για την συντήρηση των υφιστάμενων κτιριακών υποδομών, αλλά και τη δυνατότητα ανέγερσης νέου δικαστικού μεγάρου μέσω ΣΔΙΤ, στην περίπτωση που παραχωρηθεί οικόπεδο για το σκοπό αυτό στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr