ΣΥΡΙΖΑ: Έκλεισαν οι κάλπες ψήφισαν 133.261 – Πότε θα έχουμε αποτέλεσμα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Έκλεισαν οι κάλπες ψήφισαν 133.261 – Πότε θα έχουμε αποτέλεσμα

Προσήλθαν 15.000 λιγότεροι από την προηγούμενη Κυριακή - Εάν υπάρχουν ουρές σε κάποια εκλογικά κέντρα, όσοι περιμένουν θα μπορέσουν να ψηφίσουν - Στις 10:30 η πρώτη ασφαλής εκτίμηση αποτελέσματος

Στις 21:00 έκλεισαν οι κάλπες για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, μετά την παράταση μίας ώρας που δόθηκε λόγω της αυξημένης προσέλευσης των μελών του κόμματος. Δεν αποκλείεται, πάντως, να δοθεί και μικρή παράταση στα εκλογικά τμήματα, όπου παρατηρούνται ουρές.

Σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία, ψήφισαν 133.261 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ  – ΠΣ. Στελέχη της Κουμουνδούρου, ανέφεραν νωρίτερα ότι κερδήθηκε το «μεγάλο στοίχημα της μαζικής συμμετοχής για πιο δυνατό κι ενωμένο» ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι θα υπάρχει μία ξεκάθαρη εικόνα για το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λίγο μετά τις 22:30.

Ο Στέφανος Κασσελάκης θα παρακολουθήσει τα αποτελέσματα από το γραφείο του, ενώ μετά θα επισκεφθεί την Κουμουνδούρου. Η Έφη Αχτσιόγλου χαμογελαστή έφθασε στο γραφείο της λίγο μετά τις 18:00, ενώ δήλωσε ότι η μόνη αγωνία της σήμερα είναι για τον αγώνα… του ΠΑΟΚ.

Από το πρωί πάντως παρατηρήθηκαν σε κάποια εκλογικά τμήματα αρκετά προβλήματα, καθώς δεν ήταν δυνατή η ταυτοποίηση μελών, με συνέπεια να γίνονται τηλεφωνήματα προς την Κουμουνδούρου και να γίνεται η ταυτοποίηση των μελών κεντρικά.

Η παρέμβαση Δρόσου και η καταγγελία Κασσελάκη

Σημειώνεται ότι το απόγευμα της Κυριακής, ο Γιάννης Δρόσος, πρόεδρος της κεντρικής εφορευτικής επιτροπής, έκανε δήλωση, αναφερόμενος στην διαδικασία και στην ψήφο των μελών του ΣΥΡΙΖΑ και προέβη σε μία σύσταση: κανόνας των εκλογικών διαδικασιών είναι να αποφεύγεται κατά την ημέρα της εκλογής κάθε προσπάθεια να επηρεάζεται το εκλογικό φρόνημα των ψηφοφόρων.

«Θα ήθελα, με την ιδιότητά μου ως Προέδρου της ΚΕΦΕ, να σημειώσω ότι κανόνας των εκλογικών διαδικασιών είναι να αποφεύγεται κατά την ημέρα της εκλογής κάθε προσπάθεια να επηρεάζεται το εκλογικό φρόνημα των ψηφοφόρων. Σήμερα ψηφίζουμε!», ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΕΦΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η ΕΡΤ, αφορμή στάθηκε η αποστολή γραπτών μηνυμάτων που φέρεται να έκανε η πλευρά Κασσελάκη, στα κινητά των μελών, τα οποία προκάλεσαν την αντίδραση του κ. Δρόσου.

Πάντως, ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε μία καταγγελία με ανάρτησή του στα social media και κάλεσε τους ψηφοφόρους «να μην δέχονται την δικαιολογία “δεν σας βρίσκουμε”, αποχωρώντας από τα εκλογικά κέντρα», όπως έγραψε.

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

-Παρακαλώ πολύ τα νέα μέλη που ψήφισαν για πρώτη φορά την περασμένη Κυριακή να μη δέχονται τη δικαιολογία «δεν σας βρίσκουμε», αποχωρώντας από τα εκλογικά κέντρα. Η διαδικασία αναζήτησης και ταυτοποίησης είναι γνωστή σε όλα τα μέλη των τοπικών Εφορευτικών Επιτροπών και πρέπει να τηρείται απαρέγκλιτα.

-Εφιστώ την προσοχή στην ΚΕΦΕ για τις εκατοντάδες καταγγελίες και την απουσία γραμμών για την ταυτοποίηση των μελών.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr