ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας: Η εικόνα της Δομής  Φιλοξενίας της Ριτσώνας είναι αποκαρδιωτική
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας: Η εικόνα της Δομής Φιλοξενίας της Ριτσώνας είναι αποκαρδιωτική

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Νομαρχιακή Επιτροπή Εύβοιας στην Δομή Φιλοξενίας της Ριτσώνας.

Την Τρίτη 1η Ιουνίου κλιμάκιο της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ επισκέφτηκε τη Δομή της Ριτσώνας και συνομίλησε με τον Διοικητή της Δομής κ.Λέλο, τους εκπαιδευτικούςυπεύθυνους ΣΕΠ κα.Παπαδημητρίου και κ. Αλεξίου καθώς και με εκπροσώπους του ΕΟΔΥ και των ΔιεθνώνΟργανισμών και ΜΚΟ που λειτουργούνυποστηρικτικά στη Δομή.

Η εικόνα της Δομής που φιλοξενεί 2700 γυναίκες, άνδρες και παιδιά,παρά τις προσπάθειες όλων των συντελεστών, εργαζόμενων ή εθελοντών, καθίσταται αποκαρδιωτική και η λειτουργία της επαφίεται στη φιλοτιμία και την ενσυναίσθησή τους! Οκυβερνητικός σχεδιασμός και οι πολιτικές επιλογές φαίνεται να συνθέτουν μια νέα πραγματικότητα στην διαχείριση του προσφυγικού. Το τοίχος 2,5 μέτρων που υψώνεται περιμετρικά της Δομής, οι καθυστερήσεις στις διαδικασίες ασύλουκαιμετεγκατάστασης, η απομείωση εθελοντικών οργανώσεων που πρόσφεραν ψυχαγωγικέςκοινωνικέςεκπαιδευτικές υπηρεσίες ειδικά σε νέους και παιδιά δεν αφήνουν περιθώρια στο πως αντιλαμβάνεται η ΝΔ τηφιλοξενία ανθρώπων που αφήνουν πίσω τουςσυνθήκες βίας και επιλέγουν τονξεριζωμό ψάχνοντας ένα καλύτερο μέλλον.

Δε μπορούμε παρά να υπενθυμίσουμε τον επίμονο αγώνα όλων των προοδευτικών πολιτών και φορέων που διεκδίκησαν το αυτονόητο, το δικαίωμα των παιδιών της Ριτσώνας στη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση (μεταξύ αυτών η παράταξη μας, οι βουλευτές και ευρωβουλευτές μας), ενάντια στις ξενοφοβικές φωνές της δημοτικής αρχής και τον ομογάλακτων φορέων, αγώνας που εν μέρη κερδήθηκε. Να θυμίσουμε την έξωση εν μια νυκτίοικογενειών προσφύγων από προγράμματα διαμονής σε ξενοδοχείο της Ερέτριας, που αφέθηκαν στην τύχη τους και κυριολεκτικά στον δρόμο, όπως και σε αντίστοιχες περιπτώσεις στην υπόλοιπη Ελλάδα.Οι εξαγγελίες του Υπουργού Μετανάστευσης Μηταράκη, οι δηλώσεις της Σ. Βούλτεψη αλλά και η στάση του Μ. Σχοινά (αντιπ. Ευρωπαικής Επιτροπής) επικυρώνουν ότι τα ανωτέρω αποτελούν κεντρική πολιτική επιλογή.

Η Ν.Ε Εύβοιας ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα συνεχίσει να επαγρυπνεί, να καταγγέλλει και να παρεμβαίνει απέναντι σε ό,τι θίγει την αξιοπρεπή διαβίωση και προοπτική για το μέλλον αυτών των ανθρώπων.  

Κατά τη  επίσκεψη παραδόθηκε ρουχισμός για τα παιδιά ενώ στο κλιμάκιο συμμετείχαν η Περιφερειακή Σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας Ακριώτου Θεοδώρα, η αναπλ. Συντονίστρια της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Εύβοιας, Βάνα Φρυγανιώτη και τα μέλη Παναγιώτης Τζαφέρος πρ. Διοικητής Νοσοκομείου Χαλκίδας και Νίκος Ανέστης Δικηγόρος και μέλος του Δικηγ. Συλλόγου.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr