ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ: Αυτά είναι τα προβλήματα στην έναρξη της σχολικής χρονιάς στην Εύβοια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ: Αυτά είναι τα προβλήματα στην έναρξη της σχολικής χρονιάς στην Εύβοια

Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ και σε τοπικό επίπεδο θα συνεχίσει να παρεμβαίνει και να γνωστοποιεί τα ζητήματα που προβληματίζουν εκπαιδευτικούς και μαθητές/ριες, αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση αντιπροσωπεία της Νομαρχιακής Επιτροπής Εύβοιας

Αντιπροσωπεία της Νομαρχιακής Επιτροπής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ με τους Γιώργο Ακριώτη και Νίκο Σιόλια επισκέφτηκε τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας και συναντήθηκε με τους διευθυντές εκπαίδευσης.

Στις συζητήσεις τέθηκαν τα προβλήματα που εντοπίζονται κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και συγκεκριμένα:

Τα κενά (περίπου 100) των εκπαιδευτικών θέσεων που υπάρχουν και πρέπει να καλυφθούν με τις επόμενες προσλήψεις αναπληρωτών.
Οι απαράδεκτες συγχωνεύσεις και υποβαθμίσεις σχολείων ειδικά στα σχολεία της Βόρειας Εύβοιας αλλά και σε άλλες περιοχές.
Οι πολλές παραιτήσεις αναπληρωτών/ριών οι οποίοι/ες τοποθετούνται σε απομακρυσμένες περιοχές και αδυνατούν να ανταποκριθούν στα έξοδα στέγης και δη στις τουριστικές περιοχές που τα σπίτια είναι μόνο για τουριστική χρήση.
Το πρόβλημα σχολικής στέγης στη Χαλκίδα με κύρια αναφορά στα νηπιαγωγεία

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και σε τοπικό επίπεδο θα συνεχίσει να παρεμβαίνει και να γνωστοποιεί τα ζητήματα που προβληματίζουν εκπαιδευτικούς και μαθητές/ριες και να αποτελεί ανάχωμα στον σχεδιασμό της κυβέρνησης για υποβάθμιση των δημόσιων σχολείων”, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε στο περιθώριο της συνάντησης.

 

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr